Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Μια νύχτα μαγική στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης

 Μια νύχτα μαγική στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης
Κοφινά Αρτεμις

 Είναι συναρπαστικό όταν ένας ούριος άνεμος σε φέρνει στη Βαρκελώνη. Αφορμή το σούπερ ματς της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Σίτι. Αλλά άνεμος μέχρι να μπεις στο γήπεδο. Μετά, προέκυψε τυφώνας, με τον κωδικό «Λιονέλ Μέσι»!

Ρεκόρ έκανε ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός, πετυχαίνοντας ένα από τα χατ –τρικ του. Επτά συμπλήρωσε στο Τσάμπιονς Λιγκ, 37 έχει σημειώσει στην καριέρα του στη Μπαρτσελόνα , ενώ έφτασε συνολικά τα 53 γκολ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, παρέα με τον Ραούλ.

Η νύχτα της Τετάρτης στο «Καμπ Νου» ήταν μαγική. Ολη η Καταλωνία ήταν έτοιμη να υποδεχθεί το παιδί της, τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Κατέκτησε τίτλους με τους Μπλαουγκράνα, υπήρξε αγαπημένος των οπαδών, αλλά η βραδιά δεν ανήκε στους αντιπάλους και ο Πεπ τέτοιος ήταν, ως κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι. Εμφανίστηκε στους διαδρόμους ενός γηπέδου που γνωρίζει κάθε του σπιθαμή. «Λούς», αναφώνησε βλέποντας τον Ενρίκε, νυν τεχνικό της Μπαρτσελόνα. Ο Γκουαρντιόλα αγκάλιασε ζεστά τον αντίπαλό του. Γνώριμοι άλλωστε από την κοινή τους θητεία στην Ισπανία. Το κοινό χειροκρότησε χλιαρά και αμέσως μετά τα συνθήματα «Μπάρτσα Μπάρτσα» και «Λουίς Ενρίκε». Οι εξέδρες κατάμεστες.

Στην κερκίδα των VIP’S, ως είθισται, οι άντρες με κοστούμια και οι γυναίκες με τουαλέτες. Είναι προφανές ότι το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό και ειδικά οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ισοδυναμούν με ραντεβού προσωπικοτήτων. Ένα πάρτι. Σε μεγάλη απόσταση από τις συνήθεις ασχήμιες των εγχώριων γηπέδων.

Οι φιλοξενούμενοι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι, μολονότι Αγγλοι και με τη φήμη των φασαριόζων, είχαν πάρει θέσεις στα ορεινά του «Καμπ Νου». Σχετικά ήσυχοι, χωρίς όμως να παραλείψουν να πετάνε συνθήματα για την ομάδα τους που τα πάει καλά στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά στη Βαρκελώνη πιάστηκε αιχμάλωτη από την παρέα των Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα, οικοδεσπότες σε μια παράσταση του αργεντινού μαέστρου, παρακολούθησαν ένα χατ τρικ και χορευτικές φιγούρες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η οποία έληξε 4-0. Σαν κι αυτές που βλέπεις από νεολαίους στη Ράμπλα, πριν ή μετά τους αγώνες, πάντα κάτω από τη διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας. Οι υπεύθυνοι της τάξης ήταν παντού, ακόμη και στις διασταυρώσεις έκαναν ελέγχους. Καπέλα και μπλούζες των ομάδων πωλούνταν παντού, ένα εμπόριο, ένα φαινόμενο όχι μόνο ελληνικό. Τα μαγαζιά που έκαναν χρυσές δουλειές ήταν οι καφετέριες και τα μπαράκια κοντά στο γήπεδο. Εκεί ξέδιναν οι οπαδοί, εκεί συζητούσαν μετά ή πριν από την έναρξη του αγώνα.

Παρά την πολυκοσμία στο εσωτερικό του γηπέδου, όλα ήταν άριστα τακτοποιημένα. Η γλυκιά ανοργανωσιά της Ελλάδας ήταν απούσα. Αγωνιστικά, η Μπαρτσελόνα έδειξε στη Σίτι ότι παραμένει φαβορί για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο για τον Γκουαρντιόλα, πήρε ένα σκληρό μάθημα από τους πρώην μαθητές του. Τον Πικέ, τον Μπουσκέτς και φυσικά τον Μέσι. Τον άσο που χρόνια μετά θα βλέπουμε έξω από το «Καμπ Νου» ως άγαλμα. Δίπλα στο διάσημο του Λάσλο Κουμπάλα, ενός θρυλικού ούγγρου παίκτη που αγωνίστηκε στο παρελθόν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Πηγή : www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου