Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες- Νέο νόμο φέρνει η κυβέρνηση

 Αποτέλεσμα εικόνας για στε
Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Νέο σχέδιο νόμου θα καταθέσει την Δευτέρα η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη. 
 H πέμπτη διάσκεψη του ΣτΕ για την εξέταση του "νόμου Παππά" κατέληξε σε ψηφοφορία, όπου με ψήφους 11-14 κρίθηκε αντισυνταγματικός, σημειώνοντας πως προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην απόφαση δεν υπάρχουν αστερίσκοι, ούτε υποσημειώσεις.

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία προανείγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, την οπόια η κυβέρνηση θα καταθέσει την Δευτέρα. "Η απόφαση του ΣτΕ στερεί 255 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό σε μια στιγμή που η χώρα τα χρειάζεται" σημείωσε η κα. Γεροβασίλη.

 Κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά την διάσκεψη διάρκειας 5,30 ωρών υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των 25 αντιπροέδρων και συμβούλων Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου, αρκούμενος να σημειώσει πως η διαδικασία είναι μυστική.

Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχτεί το αποτέλεσμα, ιδίως αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι δεν υπάρχουν αστερίσκοι (νομική ευχέρεια διορθωτικών κινήσεων) ή θα προσπαθήσει να κηρύξει εκ νέου τον διαγωνισμό. Στην περίπτωση του Καραμανλή με τον «Βασικό μέτοχο» πάντως η κυβέρνηση παραιτήθηκε των προσπαθειών της και προσπάθησε να τα τα βρει με τους καναλάρχες (μάλλον επιτυχημένα).


Πηγή : www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου