Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Μάχη χαρακωμάτων για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά

Αύριο το πρωί η διευρυμένη ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συνεχίσει τη διάσκεψή της για το επίμαχο θέμα των τηλεοπτικών αδειών μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής διάσκεψης που διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση του εισηγητή της υπόθεσης Γιώργου Παπαγεωργίου, ενώ τη διάσκεψη απασχόλησε -κατά πληροφορίες σε έντονο κλίμα- το παραδεκτό ή μη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.
Μετά την εισήγηση Παπαγεωργίου τα 30 μέλη της Ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου καλούνται να ψηφίσουν (τρεις δικαστές δεν έχουν δικαίωμα ψήφου) για το νομικό αυτό ζήτημα και αν οι προσφυγές κριθούν παραδεκτές και νόμιμες, τότε οι δικαστές θα προχωρήσουν στην κατ' ουσίαν εξέταση τους.
Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι σχετικές προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν στην ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου στις 4 του περασμένου Ιουλίου.

Πηγή : www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου