Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ηλίας Ηλιού και η σύγχρονη Αριστερά

 δικτυο-logo
Δελτίο Τύπου
Θέμα: Μία μέρα με τον Ηλία Ηλιού

Το ΔΙΚΤΥΟ ανανεωτικής αριστεράς διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στον πρωτοπόρο πολιτικό και διανοούμενο της Αριστεράς Ηλία Ηλιού, που πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό και ανθρώπινο κλίμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολίτες όλων των ηλικιών, που ταυτίζονται ιδεολογικά με το χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού που επάξια εκπροσώπησε. Η φιλόξενη αίθουσα του Δ.Σ.Α. ασφυκτικά γεμάτη, τίμησε τον Ηλία Ηλιού και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους ομιλητές της εκδήλωσης. Παρευρέθηκαν ακόμη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης και ο καθηγητής Γιάννης Παπαθεοδώρου.
Εκ μέρους των διοργανωτών το στέλεχος του ΔΙΚΤΥΟΥ Σταύρος Ρωμανός απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε με συντομία στο ιδεολογικό στίγμα που εξέπεμψε ο Ηλίας Ηλιού καθώς και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διατήρησε σε όλη την ζωή του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι αρχές του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού οφείλουν να εκφραστούν από τη σύγχρονη Αριστερά του 21ου αιώνα.
Στη συνέχεια ο συντονιστής των ομιλητών Ηλίας Νικολακόπουλος έδωσε τον λόγο στον δικηγόρο- συγγραφέα και πρώην βουλευτή της ΕΔΑ Βασίλη Μπρακατσούλα που αναφέρθηκε επιγραμματικά στους βασικούς σταθμούς της πολιτικής διαδρομής του Ηλία Ηλιού, και επέλεξε να παρουσιάσει στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο του έργου του Ηλία Ηλιού.
Ο Στέφανος Ηλιού αναφέρθηκε σε στοιχεία τις προσωπικότητας και της πολιτικής δράσης του Ηλία Ηλιού που καθόρισαν την πολιτική σκέψη στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς.
Ο φίλος και συνεργάτης του Ηλία Ηλιού, διακεκριμένος νομικός Μίμης Μαρκάκης, με την παρέμβαση του ανέδειξε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ηλία Ηλιού και με λογοτεχνική ικανότητα στάθηκε και σε ανέκδοτα βιωματικά γεγονότα της κοινοβουλευτικής συνεργασίας και ανθρώπινης συναναστροφής του με τον Ηλία Ηλιού.
Τέλος το στέλεχος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Άρης Τσουκνίδας, προσδιόρισε εκείνα τα χαρακτηριστικά που επαναφέρουν το αξιακό φορτίο της προσωπικότητας του Ηλία Ηλιού στη διαμόρφωση της σύγχρονης αριστεράς του 21ου αιώνα που εκφράζει με τη διακήρυξη θέσεων του το ΔΙΚΤΥΟ ανανεωτικής αριστεράς.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση
12512554_958512114231420_5863691095889002290_n
Το πάνελ των ομιλητών. Από τα αριστερά Μίμης Μαρκάκης, Στέφανος Ηλιού, Ηλίας Νικολακόπουλος, Άρης Τσουκνίδας, Σταύρος Ρωμανός
IMGP3259
IMGP3260

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου