Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μάχη Τσίπρα - Ψυχάρη μέχρις… εσχάτων

 tsipraspsixaris
Tην αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να φτάσει τη μάχη με τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, «μέχρι τέλους» επισημαίνουν, μιλώντας στο matrix24.gr, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες, υποστηρίζοντας ότι «τελείωσαν οι μέρες που οι πρώην ισχυροί εκδότες ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις».
Μετά το δημοσίευμα το «Βήματος» για τις συναντήσεις Ψυχάρη-Τσίπρα και την… γάτα Ιμαλαΐων, το Μαξίμου και η Μιχαλακοπούλου εισέρχονται σε περίοδο σφοδρής σύγκρουσης –κι όποιος αντέξει. Ήδη, ο ΔΟΛ εδώ και μία εβδομάδα έχει υψώσει το λάβαρο της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, με κυβερνητικούς παράγοντες να συνδέουν ευθέως την στάση του ΔΟΛ και του ιδιοκτήτη του με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για το προσωπικό δάνειο 57 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και τα γενικότερα «μπλεξίματα» που έχει με την Δικαιοσύνη. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα «Τα Νέα», έφτασε στο σημείο να έχει ως κεντρικό τίτλο στην πρώτη σελίδα της την φράση «Στα τέσσερα η κυβέρνηση», κάτι που έκανε, ευλόγως, αλγεινή εντύπωση στο Μέγαρο Μαξίμου για λόγους πολιτικούς, αλλά και… αισθητικούς.
«Τα παίζει όλα»
Χθες, το «φωτογραφικό» δημοσίευμα για την συνάντηση ενός… «ιστορικού εκδότη» με έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εμφανίζει τον δεύτερο να υπόσχεται «διευκολύνσεις» στον πρώτο με αντάλλαγμα την στήριξή του, κατέστησε σαφές ότι η μάχη μεταξύ των δύο πλευρών έχει ξεφύγει από τα όρια και καθίσταται μάχη επιβίωσης. Μάλιστα, κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι ο μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ «τα παίζει όλα για όλα» και εκτιμούν ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΔΟΛ και ο ιδιοκτήτης του είναι στριμωγμένοι και ενδέχεται να μην την βγάλουν καθαρή».
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Μαξίμου να απαντήσει στο «φωτογραφικό» δημοσίευμα (αφού σ’ αυτό δεν αναφέρονταν ονόματα και κόμματα) και, μάλιστα, με οξύ τρόπο, δείχνει την αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα να φτάσει τη σύγκρουση μέχρι τέλους: «Το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό. Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA. Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό», σημείωσε το Μαξίμου, για να προσθέσει: «Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό».
Αναμένεται το… επόμενο επεισόδιο
Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι ο ΔΟΛ, στη δική του ανακοίνωση, αναφέρεται στον «χρυσό νόμο της δημοσιογραφίας» περί.. «εφεδρειών», στο Μαξίμου αναμένουν αν ο εκδότης θα χτυπήσει ξανά και με ποιον τρόπο. Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κλοιός της Δικαιοσύνης θα σφίξει τις επόμενες ημέρες-εβδομάδες και… όποιος αντέξει. Σημειωτέον, πάντως, ότι για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την σύγκρουση στα άκρα, μέτρησε και το επιχείρημα ότι μία κυβέρνηση που εφαρμόζει Μνημόνιο, πρέπει να βρει άλλα μέτωπα για να αποδείξει ότι δεν είναι «ίδια με τις προηγούμενες». Και, όπως λέει και υψηλόβαθμος παράγοντας του Μαξίμου, «μία επιχείρηση καθαρά χέρια είναι ιδανική ευκαιρία για κάτι τέτοιο»…

Πηγή : www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου