Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς συμμετέχει σε δημόσια δράση ενάντια στην επικύρωση της CETA

 Αποτέλεσμα εικόνας για δικτυο ανανεωτικης αριστερας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Θέμα : Συμμετέχουμε σε δημόσια δράση ενάντια στην επικύρωση της CETA

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης (και Εμπορίου), κ. Σταθάκης  – στην ουσία η ελληνική κυβέρνηση – μαζί με τις άλλες 27 της Ε.Ε. συμφώνησαν στη Μπρατισλάβα να προχωρήσει η συμφωνία CETA – και μάλιστα με άμεση «προσωρινή εφαρμογή».
Οι 27 της ΕΕ αγνόησαν και περιφρόνησαν τις εκδηλώσεις καταγγελίας της  CETA και της δίδυμης αδελφής της TTIP, η οποία φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει. Το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την TTIP είναι απολύτως προσχηματικό, αφού μετά τις εκλογές σε ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία θα επανέλθει με άλλο όνομα πιθανόν.

 ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι συμμετέχουμε στη  δημόσια δράση,
που διοργανώνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016,
στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, Ερμού και Νίκης,
η Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA,
στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Φθινοπωρινής Εκστρατείας Last Days of CETA,
με αίτημα:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ /  ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ
ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ CETA

Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς καταδικάζει την αποδοχή, από την ελληνική κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των 27, της συμφωνίας CETA, η οποία επιβάλλει την πλήρη ασυδοσία των πολυεθνικών εταιρειών στο εμπόριο, στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία με εκχώρηση θεσμών στις αγορές, καταστρέφει την οικογενειακή γεωργία και το περιβάλλον, αμφισβητεί το δικαίωμα για την επιλογή της τροφής μας σύμφωνα με τα πρότυπα και τις αξίες που μέχρι τώρα απολαμβάνουμε στην ΕΕ και προσβάλλει τους εργαζόμενους καταστρέφοντας δικαιώματα και υπηρεσίες.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους Έλληνες Βουλευτές να αντιδράσουν στην ψήφιση της CETA και να «μπλοκάρουν» με κάθε δυνατό τρόπο την τελική επικύρωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου