Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Διασπορά... πρωινής παραπληροφόρησης

Για όσους δεν έχουν ακόμα καταλάβει:
1. Τα πιλοτικά προγράμματα διδασκαλίας των θρησκευτικών και οι οδηγίες για την εφαρμογή διδασκαλίας που θα βασίζεται μεν στο υπάρχον βιβλίο αλλά και στις νέες κατευθύνσεις, εξακολουθεί και ισχύει ως είχε.
Τα βιβλία ούτε είχαν αποσυρθεί ούτε είχαν εκδοθεί νέα, δεδομένου ότι απόφαση του υπουργείου ήταν και εξακολουθεί να είναι να συμβεί αυτό αφού αξιολογηθούν τη φετινή χρονιά τα αποτελέσματα του νέου τρόπου διδασκαλίας και των πιλοτικών προγραμμάτων. 
Για τον λόγο αυτό και δεδομένου ότι υπήρξε σκόπιμη σύγχυση και παραπειστικές πληροφορίες περί νέων βιβλίων που ήδη έχουν εκδοθεί και περί πλήρους κατάργησης των παλαιών, ο αρχιεπίσκοπος μίλησε χθες για άρση παρεξηγήσεων.
Όσοι σήμερα μιλούν για αλλαγή ρότας του υπουργείου Παιδείας το κάνουν εσκεμμένα, όπως εσκεμμένα παραπληροφορούσαν ότι χωρίς απολύτως κανένα διάλογο ο υπουργός Παιδείας εκδίδει νέα βιβλία.
Σκόπιμα επίσης όλοι αυτοί αγνόησαν και αγνοούν τις προτάσεις του ειδικού οργάνου των ειδικών και των επιστημόνων που προτείνει και εισηγείται παγίως για το περιεχόμενο διδασκαλίας των μαθημάτων.
2. Όσοι επιμένουν ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν ορίζει επίτηδες (προκειμένου να διασφαλίσει ευνοϊκές αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες) τους τελευταίους 4 αντιπροέδρους που θα συμπληρώσουν τα ανώτατα δικαστικά όργανα επιμένουν να αγνοούν εξίσου σκόπιμα ότι ειδικά στο ΣτΕ δεν εκκρεμεί κανένας διορισμός.

Πηγή : www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου