Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

E, όχι και τo νερό! Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν θα περάσει!

 sagonia_Oxi_stin_idiotikopoiisi
Ο κύβος ερρίφθη. Με διαδικασία fast track (την Παρασκευή το νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή και την Τρίτη ψηφίζεται) η ιδιωτικοποιείται κατά 100%.
Στο προσχέδιο του νομοσχεδίου που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα στο Κεφάλαιο Β και το άρθρο 2 αναφέρεται ότι στο Παράρτημα του νόμου 4389/2016 οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στον ΕΔΗΣ – ομάδα Β είναι: , ΕΥΔΑΠ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και  «. «Οι μετοχές των δημοσίων επιχειρήσεων αυτών μεταβιβάζονται στον ΕΔΗΣ αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα.»
H ΕΥΔΑΠ (αλλά και η ΕΥΑΘ) ιδιωτικοποιείται κατά παράβαση του Συντάγματος όπως κρίθηκε και δια της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ 1906/2014 για την ΕΥΔΑΠ καθώς όλα τους τα στοιχεία αλλά και οι θυγατρικές τους μεταβιβάζονται στο Υπερ-ταμείο που όπως αναφέρεται στο άρθρο 184 παρ.4 «δεν ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται».
Η μεταβίβαση των δύο εταιριών στην θυγατρική του νέου Υπέρ-Ταμείου, που σκοπό έχει «την επαύξηση της αξίας και την βελτίωση της απόδοσης των περιουσιακών του στοιχείων καθώς και την δημιουργία εσόδων» θα οδηγήσει:
  • στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του συλλογικού αγαθού του νερού
  • στην αύξηση των τιμολογίων και στην παραμέληση επενδύσεων στις υποδομές και τα δίκτυα
  • στην αύξηση του αριθμού πολιτών που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απώλειας του ανθρωπίνου δικαιώματος για πρόσβαση σε και υγιεινή όπως αυτό ορίστηκε από τον ΟΗΕ στις 3 /8/2010 (A/RES/64/292)
  • στην απώλεια ελέγχου του σχεδιασμού της υδατικής πολιτικής της χώρας με δεδομένη την στρατηγική σημασία και την τεχνογνωσία των δύο μεγαλύτερων εταιριών ύδρευσης της χώρας.
  • στη σύναψη αδιαφανών συμβάσεων που όπως έχει αποδειχθεί στο Βερολίνο και αλλού είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος καθώς περιέχουν όρους όπως εγγυήσεις κερδών κ.α.
Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ σε μια ιστορική στιγμή , ενωμένοι σαν γροθιά, θα αποτρέψουμε την υπαγωγή της εταιρείας στο , υπερασπιζόμενοι το δίκιο της κοινωνίας και την ακεραιότητα της αξιοπρέπειας μας…
Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ! Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Στην συνεδρίασή της την Πέμπτη 22/9 το πρωί το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ εξέδωσε ομόφωνα Ψήφισμα και καλεί το προσωπικό εν’ όψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του νερού (ένταξη στο Υπερταμείο) σε κινητοποίσεις.
Συγκεκριμένα αποφάσισε:
  1. Παρασκευή 23-9-2016: Συγκέντρωση του προσωπικού στις 10:30 στο Αμφιθέατρο του Περισσού για ενημέρωση.
  2. Δευτέρα 26-9-2016: Κήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας 12:00-15:00 και 15:00-18:00 με συγκέντρωση στο κτήριο της Λαοδικείας στις 12:00 και συμβολική κατάληψη του κτηρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και θα επιδοθεί ψήφισμα στο Πρόεδρο της Βουλής.
Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ βρίσκεται σε συνεννόηση με τους φορείς που εμπλέκονται για την ένταξη τους στο Υπερταμείο για κοινές δράσεις.

Πηγή :  http://sekes-eydap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου