Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιπεριφερειάρχης Καπάταης για το Ρέμα της Πικροδάφνης

 Αποτέλεσμα εικόνας για καπαταησ ρεμα πικροδαφνησ
«Δεν είναι δυνατόν η ανομία να παραμένει στο απυρόβλητο. Η αυθαιρεσία και η παρανομία σε αυτή την χώρα έχουν ονοματεπώνυμο», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δρομολόγηση της οριοθέτησης του Ρέματος της Πικροδάφνης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Δεν είναι δυνατόν, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να κινδυνεύουν συνάνθρωποί μας από πτώση πρανών στο ρέμα ή κάποιοι να το μολύνουν με κάθε είδους απόβλητα και η Διοίκηση να μην μπορεί να κάνει τίποτα, λόγω της έλλειψης οριοθέτησης.
«Η Περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να κάνει πίσω, σε κάθε λογής παρανομούντες καταπατητές και εμπόρους ελπίδας», τονίζει χαρακτηριστικά ο Χρ. Καπάταης.
Όπως είναι γνωστό, λέει ο ίδιος, η όποια αλλαγή και δη νοικοκύρεμα σε μια παθογένεια χρόνιας αταξίας προκαλεί αναταράξεις. Είναι σαν μια πέτρα, συνεχίζει, στο τέλμα της πολυνομίας και πολιτικής ατολμίας, που χαρακτηρίζει το ρέμα της Πικροδάφνης ένα από τα μεγαλύτερα ρέματα, εντός αστικού ιστού, της Αττικής, όπου ανθεί η παράνομη δόμηση και χρήση του, εντείνοντας ολοένα την φθορά των πρανών με κίνδυνους για την ζωή και την περιουσία των περιοίκων, κατάσταση του. Η περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση με αποτέλεσμα «κύκλοι οι οποίοι εκπροσωπούν συμφέροντα» να έχουν επιδοθεί σε αγώνα κατασυκοφάντησης του συγκεκριμένου έργου μέσω διαστρέβλωσης της αλήθειας, επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης προσθέτοντας ότι μια μικρή μερίδα ατόμων οι οποίοι τελικά προστατεύουν παρανομούντες και καταπατητές προσπαθούν να παρασύρουν και να επηρεάσουν κατοίκους της περιοχής αλλά και άλλους με οικολογική ευαισθησία.
«Σε μερικές περιπτώσεις τα καταφέρνουν. Αλλά έως εδώ και μη παρέκει», τονίζει και σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το «αυτονόητο στους «διαφωνούντες» αλλά και προς αποκατάσταση αλήθειας παραθέτει απόσπασμα από την εν λόγω μελέτη, στην οποία «με τον πιο καθαρό τρόπο αποδεικνύεται ότι μετά το τέλος του έργου, όχι μόνο τα δέντρα και το πράσινο δεν θα είναι λιγότερα, αλλά θα είναι υπερδιπλάσια».
 pikrodafninotia
Απόσπασμα από την ΜΠΕ του ρέματος Πικροδάφνης σελ. 21
«Περιγραφή προτεινόμενης φύτευσης
Το σύνολο των υφιστάμενων δένδρων διατηρούνται στη θέση τους, εκτός από ορισμένα που απομακρύνονται λόγω της διευθέτησης του ρέματος και τα οποία είναι 776 δένδρα.
Αναλυτικότερα είναι: 50 Ευκάλυπτοι, 199 Λεύκες, 444 Πλατύφυλλα (Μουριές, Μελιές κ.λπ.) 28 Ελιές, 23 Πεύκα, 11 Εσπεριδοειδή, 21 Κυπαρίσσια. Ο αριθμός των δένδρων που πρόκειται να απομακρυνθούν, θα αντικατασταθεί με μεγαλύτερο αριθμό δένδρων, που θα φυτευτούν στα πρανή του ρέματος, 900 συγκεκριμένα με: 30 Ευκάλυπτοι, 231 Λεύκες, 543 Πλατύφυλλα (Μουριές, Μελιές κ.λπ.) 32 Ελιές, 27 Πεύκα, 13 Εσπεριδοειδή, 24 Κυπαρίσσια. Επίσης θα φυτευτούν 3.150 θάμνοι στα πρανή του ρέματος, π.χ. πικροδάφνες και μυρτιές. Τέλος σε όλα τα πρανή στα οποία δεν θα υπάρχουν τεχνικά έργα ή εδαφοϋλώσεις θα φυτευτεί υδροσπορά για τη διευκόλυνση της φυσικής αναγέννησης του εδάφους».
Στην περιοχή του ρέματος, τονίζει ο κ. Καπάταης, μήκους 5 χιλιομέτρων υπάρχουν 3.250 δέντρα. Το δασαρχείο στη Γνωμοδότησή του προς τη Δ/νση ΠΕΧΩ σημειώνει με κάθε λεπτομέρεια τα δέντρα που θα κοπούν. Επίσης πέρα των 900 δέντρων και 3.150 θάμνων, θα φυτευτούν άλλα 1.000 δέντρα κατά το στάδιο της ανάπλασης.
«Όλα τα παραπάνω προβλέπονται στη ΜΠΕ την οποία σας προτρέπω να την διαβάσετε για την αποκατάσταση της αλήθειας», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή : www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου