Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ενωμένος ο Ευρωπαϊκός Νότος στο Ζάππειο

Με κοινές δηλώσεις των συμμετεχόντων ηγετών θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη την οποία έχει συγκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ θα παρουσιάσουν την οπτική τους για την άτυπη σύνοδο των «27» στην Μπρατισλάβα, με τους φωτογραφικούς και τηλεοπτικούς φακούς να απαθανατίζουν την πρώτη κοινή παρουσία των ηγετών του Ευρωπαϊκού Νότου ύστερα από πολλά χρόνια.
Οι ηγέτες, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το πρόγραμμα που δημοσιοποίησε η γαλλική πρεσβεία, πρόκειται να αφιχθούν στην Αθήνα το πρωί και το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η συνάντηση εργασίας των ηγετών του Νότου στο Ζάππειο (υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία θα εκπροσωπηθεί από κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος λόγω της έκτακτης πολιτικής κατάστασης στη Μαδρίτη) θα ξεκινήσει στις 13.00, ενώ μετά περίπου δύο ώρες συζητήσεων θα διεξαχθεί γεύμα εργασίας και γύρω στις 17.00 θα υπάρξουν οι δηλώσεις των ηγετών σε μέσα ενημέρωσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες θα συζητήσουν πάνω σε τρεις άξονες: τις περιφερειακές εξελίξεις και τις προκλήσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια, τις πρωτοβουλίες για μια «στροφή» της ευρωπαϊκής πολιτικής προς την ανάπτυξη, την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων και την κοινωνική συνοχή, αλλά και για τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στους τομείς του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Πηγή : www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου