Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς: Τα ψέματα τελείωσαν! Υπογράψανε τη CETA…

 Αποτέλεσμα εικόνας για CETA
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Θέμα : Τα ψέματα τελείωσαν! Υπογράψανε τη CETA…

 Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης (και Εμπορίου), κ. Σταθάκης  – στην ουσία η ελληνική κυβέρνηση – μαζί με τις άλλες 27 της Ε.Ε. συμφώνησαν στη Μπρατισλάβα να προχωρήσει η συμφωνία CETA – και μάλιστα με άμεση «προσωρινή εφαρμογή».
Οι 27 της ΕΕ αγνόησαν και περιφρόνησαν τις εκδηλώσεις καταγγελίας της  CETA και της δίδυμης αδελφής της TTIP, η οποία φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει. Το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την TTIP είναι απολύτως προσχηματικό, αφού μετά τις εκλογές σε ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία θα επανέλθει με άλλο όνομα πιθανόν.
Ο κ. Σταθάκης με μια ανακοίνωση για «ενισχυμένη προστασία της ένδειξης φέτα στον Καναδά» προσπαθεί να καλύψει το γεγονός, ότι με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης, η συμφωνία – κερκόπορτα για την TTIP – οδηγείται προς υπογραφή από τους αρχηγούς των 27 κρατών μελών της ΕΕ στις 27 Οκτωβρίου 2016, ενώ με την υπόμνηση ότι «η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της «προσωρινής αναστολής των διαπραγματεύσεων για την TTIP” παραβιάζει ανοικτές θύρες.
Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς καταδικάζει αυτή την τακτική της κυβέρνησης, η οποία προκαταλαμβάνει την αποδοχή ή όχι από τη Βουλή της CETA και στην ουσία γελοιοποιεί την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς καταδικάζει την αποδοχή, από την ελληνική κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των 27, της συμφωνίας CETA, η οποία επιβάλλει την πλήρη ασυδοσία των πολυεθνικών εταιρειών στο εμπόριο, στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία με εκχώρηση θεσμών στις αγορές, καταστρέφει την οικογενειακή γεωργία και το περιβάλλον, αμφισβητεί το δικαίωμα για την επιλογή της τροφής μας σύμφωνα με τα πρότυπα και τις αξίες που μέχρι τώρα απολαμβάνουμε στην ΕΕ και προσβάλλει τους εργαζόμενους καταστρέφοντας δικαιώματα και υπηρεσίες.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους Έλληνες Βουλευτές να αντιδράσουν στην ψήφιση της CETA και να «μπλοκάρουν» με κάθε δυνατό τρόπο την τελική επικύρωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου