Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Καναλάρχες και ποδοδφαιροπαράγοντες ποντάρουν λεφτά για μία άδεια

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΗΤΣΙΟΥ

η εικόνα προφίλ του Pantelis Mitsiou

Μια σειρά υποψήφιοι (και νυν) καναλάρχες και ποδοδφαιροπαράγοντες μπήκαν "στο κλουβί" και ποντάρουν λεφτά για μία άδεια. Γιατί; Για την υστεροφημία; Από καπρίτσιο; Για την αλήθεια που πρέπει να λέγεται; Ή επειδή και το ποδόσφαιρο και τα ΜΜΕ σου δίνουν δύναμη; Σου προσφέρουν φανατικούς οπαδούς και τη δυνατότητα να διαμορφώνεις γνώμες, να εκλεγείς βουλευτές, να ανεβάζεις και να κατεβάζεις κυβερνήσεις; Να ελέγχεις, να κατευθύνεις, να παραγγέλνεις και - γιατί όχι; - να διατάζεις τρόπους διακυβέρνησης; Επειδή - τελικά - σου δίνουν τη δυνατότητα να ορίζεις την αλήθεια;
Θα μου πεις, καινούργια είναι όλα αυτά; Κάθε άλλο. Παμπάλαια είναι, γι' αυτό τα ΜΜΕ τα λέμε και τέταρτη εξουσία, επειδή είναι. Γι' αυτό θα πρέπει και τα σπορ και μάλιστα τα πολύ δημοφιλή να τα αποκαλέσουμε και αυτά παρεξουσιαστικά κυκλώματα.
Αν λοιπόν έπρεπε να συζητάμε για κάτι είναι ακριβώς πως η κοινωνία θα μπορέσει να ελέγξει τη διαχείριση αυτής της εξουσίας, αν και πως θα μπορέσει να αποτραπεί ή να μετριασθεί ή ελεγχθεί αυτή η σχέση αλληλοεξάρτησης ανάμεσα στα ΜΜΕ και στην νομοθετική και εκτελεστική εξουσία.
Αντ΄ αυτών, μπαίνουμε στο παιχνίδι και παίρνουμε το μέρος του ενός ή του άλλου. Γιατί; Ας το απαντήσουν οι ψυχίατροι.

Πηγή : www.facebook.com/pmitsiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου