Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 Λίβερπουλ, φτιαγμένη για άθλους
Εντεκα χρόνια μετά, η βραδιά της Κωνσταντινούπολης αναβίωσε χθες στο «Ανφιλντ». Τότε η Λίβερπουλ μολονότι έχανε από τη Μίλαν με 0-3 στο ημίχρονο, ισοφάρισε σε 3-3 και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας στα πέναλτι. Χθες, μέσα στο μυθικό άντρο της, αν και βρέθηκε να χάνει δύο φορές με δύο γκολ διαφορά (0-2, 1-3) από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, πέτυχε τα τρία γκολ που χρειαζόταν στα εναπομείναντα 34 λεπτά και νικώντας με 4-3 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.
«Τα σημερινά θα τα διηγούμαστε στα παιδιά και στα εγγόνια μας» έλεγε εκστασιασμένος ο Βέλγος φορ Ντιβόκ Οριγκί, σκόρερ του πρώτου γκολ των «κόκκινων». «Απίστευτο συναίσθημα! Ηταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των δύο-τριών τελευταίων ετών. Δεν πάψαμε να ελπίζουμε και να παλεύουμε» δήλωσε ο Κροάτης στόπερ Ντέγιαν Λόβρεν που στο 91' πέτυχε το νικητήριο γκολ, το δεύτερο μόλις στα 70 επίσημα παιχνίδια του με τη Λίβερπουλ, η οποία διατήρησε το εντός έδρας αήττητό της απέναντι σε γερμανικούς συλλόγους (13-3-0).
«Είναι δύσκολο να εξηγήσω τι συνέβη. Το ''Ανφιλντ'' έζησε άλλη μία υπέροχη βραδιά. Στο ημίχρονο ήταν δύσκολο να ξαναβρούμε το θάρρος μας αλλά συμφωνήσαμε να τα δώσουμε όλα» ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της Λίβερπουλ (και πρώην της Ντόρτμουντ) Γιούργκεν Κλοπ. Αυτό το αποτέλεσμα μείωσε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, ο οποίος πλέον ελπίζει μόνο στη Σαχτάρ Ντόνετσκ να πάρει τον τίτλο στη χώρα της και να πάρει και το Γιουρόπα Λιγκ!
Στον ισπανικό «εμφύλιο» η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη προκρίθηκε στα πέναλτι επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (5-4). Μοιραίος για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ο Μπενιάτ, που στο 4ο πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Σεβίλλης, Νταβίδ Σόρια.
O Λόβρεν με κεφαλιά σημειώνει το γκολ και χαρίζει την πρόκριση στη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ
O Λόβρεν με κεφαλιά σημειώνει το γκολ και χαρίζει την πρόκριση στη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ
Τα χθεσινά αποτελέσματα: Λίβερπουλ – Ντόρτμουντ 4-3 (Οριγκί 48', Κοουτίνιο 66', Σακό 77', Λόβρεν 91' – Μχιταριάν 4', Ομπαμεγιάνγκ 9', Ρόις 57'), Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2 (Γκαμεϊρό 59' – Αντούριθ 57', Ραούλ Γκαρθία 80') πέν. 5-4, Σπάρτα Πράγας – Βιγιαρεάλ 2-4 (Ντότσκαλ 65', Κρέιτσι 71' – Μπακαμπού 8', 49', Καστιγιέχο 43', Μπρούνο Σοριάνο 45'), Σαχτάρ – Μπράγκα 4-0 (Σρνα πέν. 25', Ρ. Φερέιρα αυτ. 42', αυτ. 74', Κοβαλένκο 50').
Η κλήρωση των ημιτελικών γίνεται σήμερα στη 1.30 μ.μ., στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν.
ΑΛ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πηγή : www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου