Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η οικογένεια Σμάιχελ κατακτά την Πρέμιερ Λιγκ

 Πατέρας και γιος περνούν στην ιστορία – Η οικογένεια Σμάιχελ κατακτά την Πρέμιερ Λιγκ
Είναι ελάχιστοι οι γιοι που κατάφεραν να αποδώσουν το ίδιο καλά ή και καλύτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου συγκριτικά με τα έργα που πέτυχαν οι μπαμπάδες τους. Κι αν πρόχειρα σας έρχεται στο μυαλό ο σπουδαίος Πάολο Μαλντίνι υπάρχει ακόμη ένα δίδυμο που δημιουργεί τη δική του ιστορία.
Ο Πίτερ Σμάιχελ υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερες τερματοφύλακες στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Δανίας και φυσικά σε αυτήν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα Αγγλίας και το Champions League του 1999, στο θρυλικό τρεμπλ.
Εκείνες τις ημέρες ο γιος του δεν έχανε ευκαιρία να φωτογραφίζεται με τον μπαμπά, δίπλα στα τρόπαια. Όλοι έβλεπαν ένα ξανθό, αδύνατο αγόρι αλλά ελάχιστοι ίσως φαντάζονταν πως ο μικρός θα μπορούσε να ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα και να φτάσει σε έναν άκρως επιτυχημένο δρόμο.
Ο Κάσπερ Σμάιχελ είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για να αναδειχθεί πρωταθλητής Αγγλίας στο φινάλε της σεζόν με την ομάδα της Λέστερ. Ο Δανός τερματοφύλακας, γιος του Πίτερ Σμάιχελ, είδε την καριέρα του να μην είναι στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά αποτελεί έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών στη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.
Το 2007 βρέθηκε να παίζει στη 2η κατηγορία της Σκωτίας ενώ έως το 2011 αγωνιζόταν ως δανεικός στις χαμηλές κατηγορίες της Αγγλίας.Για να φτάσει φυσικά τους συνολικά 20 τίτλους του μπαμπά, θα χρειαστεί ακόμη χρόνο αλλά φέτος είναι πολύ πιθανό να κάνει την αρχή.
Πηγή:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου