Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Αμ' ΕΠΟς, άμ' έργον

 Αμ' ΕΠΟς, άμ' έργον
Η κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις της και περιμένει από την ΕΠΟ να «παίξει μπάλα». Να πάρει θέση επί των αιτημάτων που κατέθεσε το κυβερνητικό επιτελείο (και) στους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, στην πρόσφατη συνάντησή τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αξιώνει, προκειμένου να άρει την απόφαση διακοπής του Κυπέλλου, την... παραίτηση του νυν προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη, αλλά και τη λήψη απόφασης εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας ότι εφεξής οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΟ θα διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Τούτο, όμως, προσκρούει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ωστόσο οι κυβερνώντες εκτιμούν ότι αφ' ης στιγμής το αποδεχθεί η ΕΠΟ, ουδέν πρόβλημα θα υφίσταται. Ομως, ο νέος νόμος, στον οποίο θα περιληφθεί και άρθρο σχετικό με τη διενέργεια εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες, πιθανότατα θα εγείρει αντιδράσεις από τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, οι οποίες το πιθανότερο είναι ότι θα προσφύγουν στις δικές τους... FIFA.
Στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΠΟ, στην οποία θα παρίσταται και ο απεσταλμένος της FIFA, πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Από την ΕΠΟ έλεγαν ότι ουδείς παράγοντας παραιτείται αλλά και ότι δεν πρόκειται να δεχθούν αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας, ούτως ώστε η Επιτροπή Δεοντολογίας να μπορεί να παρέμβει για αδικήματα που έχουν τελεστεί και πριν από το καλοκαίρι του 2014, ακόμη και αν τις θέσει στο τραπέζι ο ίδιος ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης σήμερα. Μάλιστα τόνιζαν ότι ακόμη και αν τεθεί θέμα αλλαγής του κώδικα δεοντολογίας, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί από το ΔΣ της Ομοσπονδίας μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, που σύμφωνα με τον ΚΑΠ είναι στις 15/6 κάθε έτους.
 
Παρά την άρνηση της ΕΠΟ, πάντως, το σενάριο, το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να αποτρέψει το Grexit, είναι να δεσμευτεί η ΕΠΟ ότι το καλοκαίρι θα αλλάξει ο κανονισμός δεοντολογίας, καθώς και ο Σταύρος Κοντονής να ακυρώσει την απόφαση για διακοπή του Κυπέλλου. Με τον τρόπο αυτόν και οι δύο πλευρές θα έχουν κερδίσει από κάτι.
Από την κυβέρνηση, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που είχαν κορυφαία στελέχη της με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, δηλώνουν σίγουροι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα τεθεί στην απομόνωση. Εμφανίζονται, ωστόσο, έτοιμοι για να αναλάβουν το πολιτικό κόστος για ενδεχόμενο Grexit και συμπληρώνουν ότι υπάρχει σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα τεθούν εκτός ποδοσφαίρου όσοι παράγοντες έχουν θέματα με τη Δικαιοσύνη, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης.
Επίσης, το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Βερβεσός «άδειασε» την ΕΠΟ, δηλώνοντας ότι ουδέποτε δικηγόροι της ζήτησαν άδεια συμμετοχής στην εκδίκαση, στο ΣτΕ, της αίτησης ανάκλησης στην απόφαση του Στ. Κοντονή για να διακόψει το Κύπελλο.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ

Πηγή : www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου