Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Κόντρα Ρέντσι-Μέρκελ για τα «μάτια» της Ελλάδας

Μπορεί το τελευταίο διάστημα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι να έχει κερδίσει τη φήμη του «ταραχοποιού» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα, όμως, αποφάσισε να προχωρήσει σε ευθεία κόντρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο για τα «μάτια» της Ελλάδας.
Κόντρα Ρέντσι-Μέρκελ για τα «μάτια» της Ελλάδας
Ο κ. Ρέντσι κατηγόρησε τη Γερμανία ότι βγάζει πολλά χρήματα από την οικονομική κρίση της Ευρώπης, υπενθυμίζοντας τις κινήσεις της Fraport για την αγορά των περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων. Μια κίνηση, όπως τόνισε, που έγινε μετά από πιέσεις της προς τον Αλέξη Τσίπρα να τα ιδιωτικοποιήσει. «Δεν μπορείς να λες ότι δίνεις το αίμα σου για την Ευρώπη» φέρεται να είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ο κ. Ρέντσι. 
«Ήταν πολύ εντυπωσιακό με πόσο σκληρό τρόπο αντιμετώπισε τη Μέρκελ σε διάφορα σοβαρά ευρωπαϊκά ζητήματα» δήλωσε στο Politico υπουργός που βρισκόταν στην αίθουσα όπου πραγματοποιείτο η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Ο Ματέο Ρέντσι κατηγόρησε την κ. Μέρκελ και για τη στάση της όσον αφορά ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα διασφάλισης καταθέσεων, με το οποίο το Βερολίνο διαφωνεί. Ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι υπέρ αυτής της κίνησης, όπως και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Κόντρα Ρέντσι-Μέρκελ για τα «μάτια» της Ελλάδας
«Η Μέρκελ αμυνόταν» τόνισε ο εν λόγω υπουργός, ο οποίος προσέθεσε ότι η Γερμανία καγκελάριος αρνήθηκε ότι άλλαξε τη στάση της σε αυτό το ζήτημα. Μάλιστα τόνισε ότι το θέμα αυτό δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα του Βερολίνου. 

Πηηή : www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου