Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Λεφτά υπάρχουν: Δίνουν αναδρομικά έως και 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές!

 boulh_3
Την ώρα που ο Αρμαγεδδώνας του ασφαλιστικού πλησιάζει απειλητικά, φέρνοντας νέες περικοπές στις συντάξεις, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει διάταξη, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομική αύξηση έως και το ποσό των 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές!
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αυξηθούν αναδρομικά από το 2008 και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται σύμφωνα με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.
Σημειώνεται μάλιστα πως, παρά το γεγονός ότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δικαίωναν τους συνταξιούχους βουλευτές, τελικά βρέθηκε το… παραθυράκι για να τους δοθούν οι αναδρομικές αυξήσεις και μάλιστα αμέσως, μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές, χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.
Το μόνο που μένει πλέον είναι να ρυθμιστεί ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Όσο για το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει το κράτος στους συνταξιούχους βουλευτές; Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καταβολή των αναδρομικών μπορεί να αφορά μικρό αριθμό συνταξιούχων βουλευτών, όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση αγγίζουν κατά μέσο όρο τις 100.000 ευρώ!
Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν από το 2010 και μετά λόγω Μνημονίων, αλλά και πάλι το καθαρό ποσό που θα πάρουν οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν θα είναι μικρότερο των 50.000-60.000 ευρώ.

Πηγή : http://opinionpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου