Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ιστορική ομιλία Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς

Λέγοντας στα Eλληνικά «γεια σας» και «καλησπέρα» ξεκίνησε την ομιλία του στο Ιδρυμα Νιάρχος ο Μπαράκ Ομπάμα. Μια ιστορική ομιλία που πολλούς επαίνους για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία και με πολλά... Eλληνικά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ που απέδειξε ότι είναι τρομερά επικοινωνιακός αλλά και ιδιαίτερα φιλέλληνας.
Μια ομιλία που έκλεισε με ένα «Ζήτω η Ελλάς»
Σας ευχαριστω για την γενναιόδωρη υποδοχή!
Γεια σου, Ελλάδα. "Γεια σας, καλησπέρα". Στην κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας και στον πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω
Ακουσα, έμαθα για τη θρυλική φιλοξενία του ελληνικού λαού! (Το είπε και στα Eλληνικά). Ηθελα να δω την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα αλλά και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όσα πρόσφερε ο Θεός ο μέγας.
Συγκλονιστική ομιλία Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς [ΒΙΝΤΕΟ]
Αναφέρθηκε στον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη. Οι Αμερικανοί ευγνωμονούν τους Έλληνες και πολλοί Ελληνοαμερικανοί που με τις φουστανέλες τους (πάλι στα Ελληνικά). Γιορτάζουμε με σπανακόπιτα και ούζο. Πολλοί Ελληνοαμερικανοί ντύθηκαν στα χακί για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Ζητωκραυγάζουμε για τον Γιάννη Αντετοκούμπο, είπε ο Ομπάμα. Μην πάτε μακριά γυρίστε το βλέμμα σας στο Σημείο Μηδέν, εκεί όπου ήταν ερείπια. Εχουμε χρέος στην Ελλάδα για ένα πολύτιμο δώρο: την αλήθεια και την πίστη ότι εχουμε ελεύθερη βούληση. Εδω ακριβώς πριν από 25 αιώνες, στους βραχώδεις λόφους αυτής της πόλης, γεννήθηκε η Δημοκρατία. Το Κράτος (πάλι στα Ελληνικά).
Συγκλονιστική ομιλία Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς [ΒΙΝΤΕΟ]
Και ανέλυσε την έννοια της λέξης Κράτος: «Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους. Οχι μόνο για την πλειονότητα αλλά και για τη μειονότητα».
«Αυτές οι έννοιες γεννήθηκαν σε αυτή τη γη. Οι γυναίκες δεν είχαν δικαιώματα αλλά ο Περικλής δημιούργησε το Σύνταγμα για όλους του πολίτες».
Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ακόμα ότι ο κάθε πολίτης είχε δικαίωμα να ψηφίσει με ανάταση χειρός. Οι νόμοι ήταν γραμμένοι σε πέτρες για να μπορούν όλοι να τους δουν. Βέβαια υπήρχε και ο εξοστρακισμός, αλλά μέσα στις χιλιετηρίδες υπήρχαν και άλλες μορφές πολιτευμάτων.
Φιλότιμο
Συγκλονιστική ομιλία Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς [ΒΙΝΤΕΟ]
Γνωρισα νεους ανθρώπους που επέλεξαν την ελπίδα έναντι του φόβου σε κάθε γωνιά του κόσμου. Εδώ λοιπόν άκουσα πολλές φορές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Γυναίκες και άνδρες όπως αυτοί που φτάνουν στην Ελλάδα μου δίνουν ελπίδα. Ζουμε και ονειρευόμαστε κάτω από τον ίδιο ήλιο. Μίλησε για φιλότιμο (παλι ελληνικα). Φιλότιμο. Το βλέπω κάθε μέρα και μου δίνει ελπίδα. Στο τέλος τα πάντα έχουν να κάνουν μ' εμας.
Η φλόγα της Αθήνας
Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να διαχειριστουν τη Δημοκρατία στο 100%. Υπήρχε μια διαφορετική έννοια της διακυβέρνησης ανα τους αιώνες. Υπήρχε ένα πιστεύω ότι λόγω φυλετικής καταγωγής κάποιοι ήταν ανώτεροι. Αυτά ήταν και τα κύρια θέματα πολέμων. Ομως η φλόγα άναψε για πρώτη φορά στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε. Ο μεγάλος διαφωτισμός έγινε εδώ. Οι μεγάλοι προπάτορες του έθνους βάσισαν την δημοκρατία μας στην ελληνική δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου