Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ο Γερμανός επίτροπος, εκλεκτός 2 Ελλήνων Ευρωβουλευτών, σε νέες περιπέτειες

 
του Στέλιου Κούλογλου

«Η Κομισιόν κλείνει τα μάτια στις παρεκτροπές», αστράφτει και βροντά η Le Soir, η μεγαλύτερη εφημερίδα του Βελγίου.
 Και μετά το ηθικό σκάνδαλο Μπαρόζο, του πρώην προέδρου της Κομισιόν που βρήκε ο καημένος επιτέλους δουλειά στη Gloldman Sachs, ποιος είναι υπεύθυνος για τη νέα παρεκτροπή που έβγαλε από τα ρούχα της την συνήθως μετρημένη στα λόγια της εφημερίδα; Mα ο διαβόητος επίτροπος για τη ψηφιακή σύγκλιση Γκύντερ Ετινγκερ. Ναι αυτός που συνεργάζεται με 2 Έλληνες μυστικοσύμβουλους ευρωβουλευτές για να ελέγξει αν η ελληνική κυβέρνηση φιμώνει τα ΜΜΕ και έχει πάρει το δρόμο της απολυταρχίας. 
Την όλη υπόθεση, καθώς και τις παλιότερες απίστευτες δηλώσεις του, με τις οποίες άλλοτε έβγαζε λάδι έναν ναζί δικαστή και άλλες φορές εξέφραζε τη λύπη του «γιατί δεν υπάρχει πια πόλεμος», έχω καταγράψει σε προηγούμενο άρθρο. Αυτή τη φορά τον αχαλίνωτο ρατσισμό του πλήρωσε μια κινεζική αντιπροσωπεία που συνάντησε, «μια ομάδα εννέα πονηρών από το ίδιο κόμμα, άρα όχι δημοκρατία.. που είχαν όλοι βάψει τα μαλλιά τους με βερνίκι παπουτσιών». Στην ίδια ομιλία του διαμαρτυρήθηκε επειδή δίνουν στις γυναίκες οικογενειακές συντάξεις όπως  και για το γάμο ομοφυλοφίλων που«θα επιβληθεί συντόμως» στη Γερμανία. Δεν μπορούσε φυσικά να μη τα βάλει και με τη Βαλλονία, «μια μικροπεριφέρεια που κυβερνάται από τους κομουνιστές και μπλοκάρει όλη την Ευρώπη», αποστροφή που προκάλεσε την αποχώρηση των Βέλγων διπλωματών από την ομιλία του καθώς και την οργή του βελγικού τύπου αλλά και της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο. 
Με ανακοίνωση τους, οι τελευταίοι καταγγέλλουν τις απροκάλυπτα ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις και δηλώνουν: «απαιτούμε από την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Γιούνκερ να πάρουν θέση. Η ΕΕ δεν μπορεί πλέον να ανέχεται ότι ένας αξιωματούχος της να κάνει τέτοιες απεχθείς και εξωφρενικές δηλώσεις». Κι ενώ η Μέρκελ σιώπησε ως συνήθως, ο Γιούνκερ διά του εκπροσώπου του απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ετινγκερ, προκαλώντας την αντίδραση της Le Soir. 
Εδώ ακριβώς αρχίζει και το ελληνικό ενδιαφέρον, διότι στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ανήκει και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο οποίος μετά την αρθρογραφία μου δήλωσε ευθαρσώς ότι είναι ο ένας από τους 2 ευρωβουλευτές που συνεργάζεται με τον Ετινγκερ. Μάλιστα, μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του (απ όπου και η φωτό παραπάνω) γράφει «κύριε, κύριε ο Γραμματικάκης το έκανε» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο  ο δεύτερος των ευρωβουλευτών να είναι ο ευρωβουλευτής Γ. Γραμματικάκης, επίσης από από Ποτάμι. Σε συνομιλία που είχα με τον τελευταίο, ο οποίος είναι σοβαρός και προοδευτικός άνθρωπος, μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση ούτε έχει συναντήσει ποτέ τον Ετινγκερ, επομένως παραμένει το ερώτημα ποιος είναι ο δεύτερος(η) Έλληνας ευρωβουλευτής που διατηρεί επαφές και συνεργάζεται με μια τόσο εξέχουσα προσωπικότητα της Γερμανίας και της Ευρώπης για την προάσπιση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Κατά τα άλλα στην ανάρτηση απάντηση του, ο Μ.Κύρκος προσθέτει, για την αφεντιά μου, ότι «δείχνει να αγνοεί, ότι είναι δουλειά μας να συνεργαζόμαστε στενά με τους Επιτρόπους, για να επιτελέσουμε το έργο μας». Συγχαρητήρια λοιπόν για την επιλογή και τη στενή συνεργασία. 

Πηγή : http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου