Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πρόταση Βασιλειάδη για ορισμό ξένων διαιτητών

 Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικο ποδοσφαιρο
Λίγη ώρα πριν από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο, ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της επιτροπής εξομάλυνσης της FIFA, τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης της Super League και το νομικό σύμβουλο της UEFA. Ο υφυπουργός Αθλητισμού πρότεινε τον διορισμό ξένων διαιτητών για κάποιο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τους Κώστα Κουτσοκούμνη, Νίκο Δρόσο και Αντζελο Ρηγόπουλος, ο Γιώργος Βασιλειάδης πρότεινε να μπουν στην Super League ξένοι διαιτητές για κάποιο διάστημα που θα αποφασιστεί από κοινού.
Ανάμεσα στις υπόλοιπες προτάσεις είναι και η ίδρυση σχολής διαιτησίας από την οποία θα βγαίνουν επαγγελματίες διαιτητές.
Τέθηκε, ακόμη το ζήτημα των «πολεμικών» καλεσμάτων από τον Τύπο και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού να εκφράζει την πρόθεση να προχωρήσει άμεσα σε συναντήσεις με ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οδεύουμε σε διακοπή μίας εβδομάδας, αλλά υπάρχει και σύσκεψη, αργότερα, της προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ. 

Συνάντηση ΕΠΟ με τους «4»

Συνάντηση με τα αφεντικά των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, ζητάει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, μετά από την συνεδρίαση της νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. Επίσης σε σχετική ανακοίνωση, αποκαλύπτει πως επίκειται ειδική σύσκεψη ανάμεσα σε FIFA και UEFAγια την Ελλάδα, που θα ασχοληθεί τόσο με το θέμα της διαιτησίας, όσο και με αυτό της διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα, παρουσία των υπευθύνου  της FIFA για την Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του εκπροσώπου της UEFA κ. Άγγελου Ρηγόπουλου. Παρέστησαν όλα τα μέλη, εκτός  του κ. Γεωργίου Μπίκα.
Ο κ. Κουτσοκούμνης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της FIFA και της UEFA, μετά τα χθεσινά γεγονότα, για την κατάσταση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ενημέρωσε την ΠΔΕ ότι επίκειται ειδική σύσκεψη μεταξύ της FIFA και της UEFA για την Ελλάδα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις στο θέμα της διαιτησίας και της διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων.
Ο κ. Κουτσοκούμνης αναφέρθηκε στην σημερινή συνάντησή του με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και ζήτησε την αυστηροποίηση του υπάρχοντος  πειθαρχικού κανονισμού αναφορικά με τη συμπεριφορά των παραγόντων σε θέματα διαιτησίας.
Η ΠΔΕ αποφάσισε καταρχάς την παροχή πλήρους υλικής στήριξης στον κ. Γιώργο Μπίκα, τόσο από την ΕΠΟ, όσο και από την SuperLeague, ορίζοντας εμπειρογνώμονα για τις δέουσες περαιτέρω ενέργειες.
Επιβεβαιώθηκε η απόφαση της ΠΔΕ να μην επαναρχίσουν οι εθνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, εφόσον δεν ανακοινωθεί πρώτα το επίσημα πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά στην κατοικία του κ. Μπίκα.
Η ΠΔΕ επισήμανε ότι «η διακοπή δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν μόνον υπό συνθήκες ασφάλειας για όλους» άποψη που συμμερίσθηκαν και οι FIFA/UEFA.
Αποφάσεις από την ΠΔΕ για το θέμα της διαιτησίας θα ληφθούν μετά την προαναφερθείσα σύσκεψη FIFA και UEFA. Σύμφωνα με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές εξετάζεται ακόμα το επόμενο μοντέλο λειτουργίας της ΚΕΔ, και οι περιπτώσεις που εξετάζονται αφορούν έως και τον διορισμό ξένου αρχιδιαιτητή ή ξένων διαιτητών σε αγώνες της SuperLeague.
Η ΠΔE αποφάσισε ομόφωνα να προσκαλέσει άμεσα σε άτυπη σύσκεψη τους ιδιοκτήτες-μεγαλομετόχους-προέδρους των 4 μεγάλων ΠΑΕ, και του προέδρου της SuperLeague.
Η ΠΔΕ αποφάσισε ακόμα:
• Την άμεση έναρξη της προεργασίας για την μελέτη και ανάλυση του υφισταμένου νομικού πλαισίου που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να επιτευχθεί  η πλήρης εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με το καταστατικό της  ΕΠΟ και της FIFA.
• Την σύγκλιση ειδικής Γενικής Συνέλευσης  για την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου της ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Κουτσοκούμνης: «Θα συναντήσω τους πραγματικούς ιδιοκτήτες»

Μετά από το τέλος της συνεδρίασης, έκανε δηλώσεις ο υπεύθυνος της FIFA για την Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.
Αναλυτικά όλα όσα είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξομάλυνσης:
• Για την επίθεση στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα:
«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός, πρέπει να μας προβληματίσει εξαιρετικά γιατί ήταν η πρώτη μας επιλογή για την ΚΕΔ και είχαμε προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες. Τώρα μπαίνουν στον πάγο αυτές οι ενέργειες, αφού πρέπει να βρεθεί νέα σύνθεση. Το να βρεθεί κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο. Γι' αυτό θα το συζητήσουμε στην Ευρώπη».
• Για τη λύση ξένου αρχιδιαιτητή στο πρωτάθλημα:
«Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει γιατί ένας ξένος αρχιδιαιτητής δεν θα ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και γιατί τα όσα έγιναν με τους Μπίκα και Τσαχειλίδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και δύσκολα θα δεχθεί κάποιος».
• Για το αν έχει παραδώσει πίνακες διαιτητών ο Γιώργος Μπίκας:
«Ο κ. Μπίκας έκανε κάποιες πρώτες σκέψεις, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί σε κανέναν. Και απορώ πώς τις ξέρουν κάποιοι αυτές τις σκέψεις. Για να αλλάξει τους πίνακες έπρεπε πρώτα να κάνει τα αγωνιστικά τεστ».
• Για τη στάση της Πολιτείας στα θέματα του ποδοσφαίρου:
«Υπάρχει μια κατανόηση από την Πολιτεία για το συγκεκριμένο πρόβλημα και γενικά αυτά που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Έχω τη διαβεβαίωση του κ. Βασιλειάδη ότι μας στηρίζει, ότι κι εκείνος θα αναλάβει κάποια πράγματα. Έγινε μια γνωριμία και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η συνεργασία».
• Για τη διακοπή των πρωταθλημάτων:
«Δεν είναι αυτοσκοπός να διαλύσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι μεγάλοι θα αντέξουν στη διακοπή, οι μικρομεσαίες ομάδες είναι το πρόβλημα.
»Λυπούμαστε που έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση, αλλά μέσα στα επόμενα 24ωρα δεν μπορούμε να έχουμε μια σύνθεση της ΚΕΔ που να εγγυάται ορθολογιστική λειτουργία. Υπάρχουν λύσεις που έχουν προταθεί, αλλά δεν τις βλέπω εφαρμόσιμες».
• Για το πότε θα ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα:
«Το πρωτάθλημα θέλουμε να το ξεκινήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κοσμάκη. Μετά όμως από ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και όχι να προσπαθούμε -όσοι είμαστε μέρος αυτού του οικοδομήματος- να το διαλύσουμε.
»Ανέμενα ότι η Σούπερ Λίγκα θα έπαιρνε μια κοινή στάση, ότι θα σταματήσουν οι αντιδικίες και ότι θα υπήρχε μια ηρεμία μέχρι να δούμε πώς θα πάμε μπροστά. Αντ' αυτού, είδα και πάλι αντιπαλότητες για ένα τόσο σοβαρό γεγονός».

Πηγή :  www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου