Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Απαρνούνται τα προνόμιά τους, οι Podemos

από τη   

  
Θέμα ημερών είναι η σύγκληση της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, στην Ισπανία και οι εκπρόσωποι του Podemos έλαβαν την απόφαση να αφήσουν στην άκρη τα προνόμια που βάσει νόμου δικαιούνται.
Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι βουλευτές που εξελέγησαν μαζί με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, θα λαμβάνουν το ποσό των 850 ευρώ μηνιαίως. Όσοι δεν προέρχονται από τη Μαδρίτη κανονικά δικαιούνται επίδομα κατοικίας που φτάνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Αυτά τα χρήματα δεν θα τα λάβει κανείς.
Το συγκεκριμένο ποσό έχει και στο παρελθόν προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην Ισπανία, καθώς τα τελευταία χρόνια αρκετοί “βετεράνοι” βουλευτές που είχαν πλέον αποκτήσει τη δική τους κατοικία στη Μαδρίτη, το λάμβαναν απλά και μόνο επειδή εκλέγονταν στην περιφέρεια.
Θα κρατήσουν πάντως τα iPad και τα iPhone που χορηγούνται στους βουλευτές και αυτό επειδή πρόκειται για συγκεκριμένα μοντέλα με ειδικές προδιαγραφές σε θέματα ασφαλείας.
Οι 69 βουλευτές που εξελέγησαν τον Δεκέμβριο δέχτηκαν επίσης να απαρνηθούν τις βουλευτικές συντάξεις και άλλες παροχές, όπως για παράδειγμα τα 3.000 ευρώ για μετακινήσεις με ταξί ή το δωρεάν ίντερνετ στο σπίτι.

Πηγή :  we24.g
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου