Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Οταν πάλιωσε το νέο

της Αγγελικής Σπανού
Αποτέλεσμα εικόνας για αγγελικη σπανου
Σε αρκετές περιπτώσεις το μέσο είναι το μήνυμα: Κάποια πράγματα λέγονται μόνο και μόνο για να δικαιωθεί το κανάλι που προσκάλεσε τον βουλευτή, για να αυξηθεί η ζήτηση, για τα πέντε λεπτά διασημότητας, για την απόλαυση του παραγοντισμού. Η βόλτα στα ΜΜΕ για αρκετούς, πολλούς ή και τους περισσότερους, είναι ευχάριστη, σχεδόν μεθυστική. Αυτός που καλείται να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις, να κάνει ανάλυση και εκτιμήσεις, μπορεί σύντομα να ζαλιστεί. Ζητούν την άποψή του, τον πολιορκούν, χτυπάει συνέχεια το τηλέφωνο, τον σταματούν στο δρόμο για να τον χαιρετίσουν, “σας είδα στην τηλεόραση”, αναπτύσσεται μια παράξενη οικειότητα με τους εκπροσώπους του συστήματος, γίνεται μέλος μια παρέας που ξεχωρίζει, που εξαιρείται, που κοιτάζει από ψηλά τους κάτω.
Δεν θέλει και πολύ για να νομίσει ο βουλευτής ότι το χρωστάει στην ιστορία να μιλήσει, ότι οφείλει στη χώρα και στο λαό να βγει μπροστά, ότι έχει δικαίωμα και υποχρέωση να πρωταγωνιστήσει, να τα πει. Ο βουλευτής του Ποταμιού Ι. Φωτήλας ξέσπασε στο Μέγκα, αφού δεν μπορούσε να κρατηθεί μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έτσι το κόμμα του έμαθε τα νέα μαζί το πρωινό τηλεοπτικό κοινό. Ο κ. Φωτήλας βρήκε τη λύση που ψάχνουν όλοι στον ενδιάμεσο χώρο που πιέζεται από τη σκλήρυνση του διπολισμού. Να πάει, λέει, το Ποτάμι στη ΝΔ, στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Το σκεπτικό του κρυστάλλινο: ”Πρέπει να τον βοηθήσουμε και να τον ενισχύσουμε τον Κυριάκο, όχι να γίνουμε άλλο ένα ανάχωμα. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν» είπε και χάρισε τη θέση του αντιπροέδρου της φαντασιακά διευρυμένης ΝΔ στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.
Ολα αυτά τα είπε χωρίς να έχει αναλάβει κάποια πρωτοβουλία συνεργασίας ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, τον οποίο και πρόλαβε ο Ι. Φωτήλας (!), χωρίς να έχει επιχειρηθεί κανένα άνοιγμα στο κέντρο από την αξιωματική αντιπολίτευση με όρους ιδεολογικούς/αξιακούς, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί εκλογές, χωρίς να σηκώνεται κύμα από τη βάση προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ο πολύ κοντινός στον Κ. Μητσοτάκη Λ. Αυγενάκης είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στο εδώλιο τον Γερμανό ιστορικό Χ. Ρίχτερ, ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ και δεν ξεχνιέται ότι μόλις 19 από τους 75 βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Αλλά τι σημασία έχουν αυτά μπροστά στην αιωνιότητα που θα κρατήσει κάποια 24ωρα για τον βουλευτή Ι. Φωτήλα που εξελέγη για να εκφράσει το “νέο” και κατέληξε τόσο “παλιός” που δίκιο έχει, τίποτα δεν τον χωρίζει από εκεί που θέλει να πάει, απλώς θα πρέπει να στριμωχτεί γιατί οι πρόθυμοι είναι περισσότεροι από τους διαθέσιμους ρόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου