Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δεν ίδρωσε τ’ αυτί τους!

Μέχρι στιγμής το EURO 2016 δεν μας έχει... θαμπώσει με τις εμφανίσεις των εθνικών ομάδων.
Το κύριο θέμα συζήτησης είναι τα επεισόδια που γίνονται σε αρκετά παιχνίδια. Την Παρασκευή το απόγευμα οι Κροάτες το... τερμάτισαν.
Διέκοψαν τον αγώνα της ομάδας τους κόντρα στην Τσεχία, με το σκορ στο 2-1 υπέρ τους.
Μάλιστα, η ολιγόλεπτη διακοπή επηρέασε και αγωνιστικά τη «Χρβάτσκα», αφού στο φινάλε δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας την ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική.
Η μεγάλη, αρχική απορία είναι γιατί συνέβησαν όλα αυτά.
Πώς γίνεται μια μερίδα οπαδών να πετάει μέσα στο γήπεδο εντελώς στο... ξεκούδουνο δεκάδες καπνογόνα και να θέτει σε κίνδυνο την ομάδα που υποστηρίζει;
Η απάντηση αποκαλύφθηκε λίγο μετά και κρύβει πίσω της μπόλικο παρασκήνιο.
Οι επικεφαλής οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Χάιντουκ και Ριέκα, έχουν ενωθεί κάτω από έναν κοινό σκοπό: να προκαλέσουν κακό στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας τους, που κατηγορείται για σειρά σκανδάλων.
Για να γίνει πιο κατανοητό το κροατικό «φαινόμενο», είναι σαν να λέμε πως οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ κάνουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μαζί ενάντια στην ΕΠΟ!
Ο αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κροατίας, Ζντράβκο Μάμιτς, κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων, μια και για 13 χρόνια ήταν ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης της Ντινάμο Ζάγκρεμπ!
Αυτή τη στιγμή θεωρείται άτυπος σύμβουλος του συλλόγου, αλλά στην πραγματικότητα αυτός είναι το «αφεντικό».
Με τις κινήσεις του, όμως, βρίσκεται σε κόντρα με τους οπαδούς της ομάδας του.
Ανάλογες κατηγορίες βαραίνουν και τον γενικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Νταμίρ Βρμπάνοβιτς, ο οποίος μαζί με τον Μάμιτς κινούν τα νήματα.
Ο πρόεδρος της κροατικής Π.Ο., ο παλιός πασίγνωστος επιθετικός Νταβόρ Σούκερ, θεωρείται «μαριονέτα» τους...
Οι Κροάτες χούλιγκαν ανάρτησαν στο facebook τα πλάνα δράσης τους. Οι Κροάτες χούλιγκαν ανάρτησαν στο facebook τα πλάνα δράσης τους. Πάνω, αυτό που τέθηκε σε εφαρμογή την Παρασκευή με την Τσεχία, και κάτω, αυτό που υποτίθεται πως θα εφαρμοστεί σήμερα στον αγώνα με την Ισπανία |
Οι οργανωμένοι, με ακροδεξιές καταβολές, συνασπίστηκαν για την κάθαρση του κροατικού ποδοσφαίρου, επιδιώκοντας έτσι να «τιμωρήσουν» την Ομοσπονδία.
Ανεξάρτητα αν διαφημίζουν το υψηλό εθνικό τους φρόνημα, προτιμούν να κάνουν κακό στην αγαπημένη τους Εθνική.
Αν και τα έκτροπα της Παρασκευής πήραν μεγάλη έκταση, δεν δείχνουν μετανιωμένοι και δήλωσαν πως θα τα επαναλάβουν και στο αποψινό παιχνίδι με την Ισπανία!
Μάλιστα, στα social media έχουν δημοσιεύσει ακόμη και τα... σχέδια δράσης τους.
Πώς θα φτάσουν στο γήπεδο, από πού θα μπουν και πώς θα καταφέρουν να περάσουν μέσα τα καπνογόνα...
Εδώ εγείρεται ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα. Γιατί η γαλλική αστυνομία, που κόπτεται για την ασφάλεια κυρίως λόγω της τρομοκρατικής απειλής, μοιάζει ανίκανη να αποτρέψει την είσοδο επικίνδυνων αντικειμένων μέσα στο γήπεδο, αποτυγχάνοντας στο πιο εύκολο έργο που μπορεί να της ανατεθεί.
«Ισως θα ήταν καλύτερα να μην παίζαμε καν στη διοργάνωση» δήλωσε εξοργισμένος ο διεθνής επιθετικός Ιβάν Πέρισιτς, ενώ ο προπονητής Αντε Τσάτσιτς υποστήριξε: «Ολοι έχουμε τις ευθύνες μας. Δεν πρέπει να νίπτουμε τας χείρας μας».
Η UEFA συνεδρίασε χθες για τα επεισόδια και τιμώρησε τους Κροάτες με τον πλέον ήπιο τρόπο.
Εριξε πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ συνέστησε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μην προμηθεύει εισιτήρια σε «σταμπαρισμένους» χούλιγκαν, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω έκτροπα.

Πηγή : www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου