Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Σε απόγνωση οι 12.500 εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος» - Άδεια ράφια στα καταστήματα

 Σε απόγνωση οι 12.500 εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος» - Άδεια ράφια στα καταστήματα

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Μαρινόπουλος» πραγματοποιήσαν το πρωί εργαζόμενοι, μετά το αίτημα που κατέθεσε χθες η εταιρεία στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στο πτωχευτικό δίκαιο. 

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να εμφανιστεί εκπρόσωπος της εταιρείας για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις της. Στην άρνηση της εργοδοσίας να μιλήσει μαζί τους, οι εργαζόμενοι με μια αιφνιδιαστική ενέργεια πέρασαν την κεντρική πύλη, παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας και της εταιρείας secutity να τους εμποδίσει, και πορεύτηκαν μέχρι το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία «Μαρινόπουλος».
Τελικά κάτω από την πίεση των εργαζομένων, η εταιρεία υποχρεώθηκε τελικά να δεχθεί αντιπροσωπεία τους. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την συνέχιση της λειτουργίας της χωρίς ωστόσο καμία περαιτέρω δέσμευση.
Στην «Μαρινόπουλος» απασχολούνται περίπου 13.000 άνθρωποι, οι οποίοι από χθες βιώνουν μεγάλη αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς βρίσκονται κυριολεκτικά “στον αέρα”.
Τα προβλήματα της επιχείρησης ήταν γνωστά εδώ και καιρό καθώς τα χρέη προς τους πιστωτές και τις τράπεζες υπερβαίνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με κάποιες εκτιμήσεις να ανεβάζουν το ποσό στα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.
Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για συγχώνευση με τον όμιλο Σκλαβενίτης δεν έχουν αποδώσει καρπούς ενώ έντονος είναι ο φόβος ότι εάν επικρατήσει το αρνητικό σενάριο για “λουκέτο” στην επιχείρηση, θα υπάρξει ντόμινο πτωχεύσεων σε εκατοντάδες εταιρείες καθώς επίσης και χιλιάδες απολύσεις.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρεία υποστηρίζει πως η υπαγωγή στο άρθρο 99 είναι η μόνη λύση για την εξυγίανσή της. Η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα πρόκειται να εξεταστεί την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο.

Πηγή : www.ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου