Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ο Σκίμπε είναι ένας κανονικός προπονητής, ο οποίος σέβεται τα λεφτά που παίρνει

 
Μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου η απογοήτευση ήταν γιατί δεν περάσαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου, ακολούθησε ένας διετής εφιάλτης που η Εθνική έχανε και μάλιστα εις διπλούν ακόμα και από τα Νησιά Φερόε. Ναι, τέτοιο ήταν το κατάντημα και η αγωνιστική καθίζηση, ώστε η τελευταία θέση των προκριματικών του EURO 2016 να είναι ό,τι ακριβώς μας άξιζε. Το απόλυτο... τίποτα!
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ: Νίκος Συριώδης

Η έλευση του Μίχαελ Σκίμπε τον Νοέμβριο του 2015 είναι δεδομένο ότι δεν είχε ενθουσιάσει πολλούς και υπήρχε ένα σχετικό μούδιασμα. Λίγοι ήξεραν την δουλειά του, πολλοί στέκονταν σε πρότερες αποτυχίες του και με λίγα λόγια δεν ήταν πολλοί αυτοί που θεωρούσαν ότι ο Γερμανός είχε το "πακέτο" για να βγάλει την γαλανόλευκη από το τούνελ του μαρασμού και να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών.
Με τα 6/10 των προκριματικών του Μουντιάλ να έχουν ολοκληρωθεί, οι 12 βαθμοί συγκομιδή, το αήττητο με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, με τις δυο να είναι σε Βέλγιο και Βοσνία, αλλά κυρίως η υγεία που αποπνέει πλέον η Εθνική και όχι η δυσοσμία, αποτελούν επίτευγμα πρωτίστως του Γερμανού προπονητή. Μπορεί ο ίδιος να λέει ότι πάνω απ' όλα άλλαξε ο τρόπος σκέψης των ποδοσφαιριστών του και σε αυτούς οφείλεται η αλλαγή εικόνας, όμως η αλήθεια είναι πως ο ίδιος τους έβαλε σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης.
Οι διεθνείς μετατρέπουν και πάλι την Εθνική σε ομάδα, σε ένα σύνολο με αρχές, με αξίες, με "μέταλλο". Αυτό που είπε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μετά τον αγώνα, ότι ο Νο1 στόχος δεν είναι το Μουντιάλ, αλλά το να ξαναγίνει η Εθνική και πάλι ομάδα, αποδεικνύει και τη νοοτροπία που υπάρχει. Οι παίκτες γουστάρουν και πάλι να παίζουν για το εθνόσημο, βρήκαν ξανά κίνητρα, όρεξη και το αίσθημα ευθύνης, όπως είχε πει στη συνέντευξη Τύπου ο Τζιόλης πριν τον αγώνα με τους Βόσνιους.
Αποτέλεσμα εικόνας για βοσνια ελλαδα
Κανείς δεν ξέρει αν η Εθνική θα καταφέρει να περάσει στα τελικά του Μουντιάλ. Σε πρώτη φάση κρατάει την τύχη στα χέρια της για τα μπαράζ, που ήταν ευθύς εξ αρχής ο ρεαλιστικός στόχος. Αυτός μπορεί να επιτευχθεί, αρκεί η ομάδα να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, στην ίδια λογική. Η χλεύη, τα ειρωνικά σχόλια και η καζούρα έδωσαν την θέση τους στην... στεναχώρια γιατί δε νικήσαμε στο Βέλγιο και στη Βοσνία. Η Εθνική έπαψε να είναι της "πλάκας" και ο Σκίμπε το χρεώνεται στα θετικά του όσο διάστημα βρίσκεται στον γαλανόλευκο πάγκο.
Η ομάδα μπαίνει στο χορτάρι με ξεκάθαρο τακτικό πλάνο, ξέρει να υπηρετήσει καλά το αμυντικό της κομμάτι, γίνεται και πάλι δυσκολοκατάβλητη όπως στην καλή δεκαετία που έχανε με... αίτηση. Αποκτά ξανά νοοτροπία νικητή, σπέρνει ξανά στον αντίπαλο την αμφιβολία ότι μπορεί απέναντί της να τα καταφέρει. Και αν με το Βέλγιο πολλοί είπαν ότι την πάτησε επειδή μας υποτίμησε, χθες βράδυ (9/6) η Εθνική ήξερε τι ήθελε στο χορτάρι και κυρίως το πώς θα το πάρει.
Ο Σκίμπε, με όλα τα καλά και τα στραβά του, είναι ένας κανονικός προπονητής, ο οποίος σέβεται τα λεφτά που παίρνει. Ασχολείται ατελείωτες ώρες σε καθημερινή βάση, βλέπει ματς για διεθνείς παίκτες, περνάει από κόσκινο κάθε αντίπαλο και η ομάδα μπαίνει "διαβασμένη" στο χορτάρι, ξέροντας τι θα αντιμετωπίσει και πώς θα το σταματήσει.
Επίσης, για ένα ακόμη ματς οι απόντες ταξίδεψαν για να είναι δίπλα στην ομάδα. Συνέβη στο Βέλγιο, συνέβη και στη Βοσνία, επομένως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αντί να κάνουν τα μπάνια τους και να ξεκουράζονται, εκείνοι προτίμησαν να ταξιδέψουν με την αποστολή, για να είναι δίπλα στους παίκτες και να τους εμψυχώνουν. Τελικά, φαίνεται για μια ακόμη φορά ότι η γαλανόλευκη ήθελε τον Γερμανό της...

Πηγή : www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου