Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ένας τελικός «όνειρο» στη σκιά του «εφιάλτη»


 
του Γιάννη Σαπουντζάκη
 Eίναι αλήθεια πως το πρόσφατο συμβάν στη συναυλία στο Μάντσεστερ θύμισε σε όλους ότι η τρομοκρατία αποτελεί ένα πρόβλημα που αντί να περιορίζεται παρουσιάζεται ως μία άλλη Λερναία Ύδρα που συνεχώς βρίσκει νέους τρόπους να δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό της. Όχι ότι επρόκειτο για κάτι που έχει ξεχαστεί, ωστόσο, ένα χτύπημα σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βρετανίας δεν θα μπορούσε παρά να θορυβήσει για τα καλά και τους διοργανωτές του αποψινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης καις τη Γιουβέντους.

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι δύο φιναλίστ οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι σε ολόκληρο τον πλανήτη περιμένουν την γιγαντομαχία. Δύο σύλλογοι που ίσως και να συνθέτουν τον πιο ονειρεμένο τελικό της τελευταίας δεκαετίας. Κι όμως, το σύννεφο της τρομοκρατία πλανάται για τα καλά πάνω από την πρωτεύουσα της Ουαλίας και αναγκάζει τους διοργανωτές να έχουν λάβει μέτρα ασφαλείας κάτι παραπάνω από δρακόντεια Οι έλεγχοι αρχίζουν από την στιγμή που οι επισκέπτες φτάνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ενώ πέριξ του γηπέδου υπάρχουν ζώνες σωματικού ελέγχου για όσους θέλουν να το προσεγγίσουν. Φυσικά, από τα μέτρα δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι του Τύπου που επίσης περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο.
Περπατώντας μέσα από τους διαδρόμους στο εσωτερικό του γηπέδου προκειμένου να κατευθυνθεί στην αίθουσα που φιλοξενεί τους δημοσιογράφους, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το γιατί προοριζόταν αυτό το κατά άλλα αρκετά όμορφο γήπεδο. Παντού εικόνες από αγώνες ράγκμπι για μία εγκατάσταση που έχει διοργανώσει ουκ ολίγα σημαντικά events του εν λόγω αθλήματος. Φυσικά, ωστόσο, έχει φιλοξενήσει και αρκετά σημαντικά ποδοσφαιρικά ματς με το κορυφαίο βεβαίως αυτό που αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ. Ένα γήπεδο που εξωτερικά δεν εντυπωσιάζει, αν και η εικόνα του δίπλα στο κανάλι της πόλης του προσδίδει μία παραπάνω ομορφιά.

Όπως είθισται σε ανάλογες περιστάσεις, την παραμονή ενός τέτοιου αγώνα έχει κανείς την ευκαιρία να συναντήσει στο γήπεδο ορισμένους θρύλους της ιστορίας του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου. Ένας από αυτούς που βρέθηκε για λίγα λεπτά στην αίθουσα τύπου το απόγευμα της Παρασκευής είναι ο εμβληματικός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Απλός και ανοιχτός με όλους τους δημοσιογράφους δεν θέλησε να χαλάσει το χατίρι κανενός από τους δημοσιογράφους που του ζήτησαν μία αναμνηστική φωτογραφία.
Πρόκειται, βεβαίως, για ένα παιχνίδι που καθηλώνει όχι μονάχα τους φίλους του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι οι εκπρόσωποι του Τύπου που έχουν έρθει για να το καλύψουν από κάθε άκρη της Γης. Στην αίθουσα της συνέντευξη Τύπου, ειδικά σε αυτή των Μαδριλένων, δεν έπεφτε… καρφίτσα με τους Ζιντάν, Σέρχιο Ράμος και Μαρσέλο να δείχνουν αρκετά ευδιάθετοι και να μην αφήνουν καμία ερώτηση δίχως απάντηση.
Κλείνοντας, πρέπει να σημειωθεί πως η ουαλική πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες ζει και αναπνέει για τον μεγάλο τελικό. Παντού στην πόλη υπάρχουν αφίσες και σημαίες με τα λογότυπα των δύο ομάδων αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο κάστρο της πόλης που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της έχουν κρεμαστεί μπάνερς με τα λογότυπα όλων των ομάδων που κούνησαν φέτος σεντόνι, ενώ δίπλα στην είσοδό του υπάρχει μία απομίμηση της κούπας με τα «αυτιά» στην αγκαλιά ενός δράκου. Να σημειωθεί εδώ ότι ο δράκος βρίσκεται στη σημαία της χώρας και αποτελεί σύμβολό της. Φίλοι και των δύο ομάδων βρίσκονται σε κάθε γωνιά του Κάρντιφ και δίνουν το δικό τους χρώμα προϊδεάζοντας μας για μια εντυπωσιακή εικόνα όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στις εξέδρες.


Πηγή : www.sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου