Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Βραζιλία: Διαδηλώσεις κατά Ρουσέφ για τον διορισμό Λούλα ντα Σίλβα

 Βραζιλία: Διαδηλώσεις κατά Ρουσέφ για τον διορισμό Λούλα ντα Σίλβα
Σειρά από διαδηλώσεις έλαβαν χώρα χθες σε αρκετές πόλεις της Βραζιλίας, μετά την απόφαση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, να διορίσει τον προκατοχό της, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα στη θέση του προσωπάρχη της κυβέρνησης.
Μάλιστα, η κίνηση εκτιμάται ότι προστατεύει τον πρώην πρόεδρο από το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης.
Ενδεικτικά, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσει διαδήλωση 5.000 ατόμων έξω από το προεδρικό μέγαρο, αλλά και το κτίριο του Κογκρέσου.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και ζητούσαν την παραίτηση της προέδρου, αλλά και τη σύλληψη του Λούλα.
Χιλιάδες άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Σάο Πάολο, το οικονομικό κέντρο της Βραζιλίας, μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις της Κυριακής, με τη συμμετοχή άνω του ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών, που ζητούσαν την παραίτηση της Ρουσέφ.
Σημειώνεται ότι στην όλη αναταραχή στην πολιτική σκηνή της Βραζιλίας έχει συμβάλει σημαντικά και η δημοσιοποίηση τηλεφωνήματος μεταξύ της προέδρου Ρούσεφ και του τέως προέδρου Λούλα - ο οποίος ανέλαβε τελικά χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση, παίρνοντας κατ' επέκταση (μερική) προστασία από την δικαστική έρευνα σε βάρος του.
Στο τηλεφώνημα, η Ρούσεφ λέει στον προκάτοχό της πως έχει στη διάθεσή του το χαρτί της υπουργοποιήσης «για να το χρησιμοποιήσει όταν το χρειαστεί».

Πηγή : www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου