Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Έως και τριπλάσιος ο νέος ΕΝΦΙΑ - Ποιοι καίγονται

 
Νέο νέο κοστούμι ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου, θα πέσει βαρύ και το 2016. Κατά τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, τα έσοδα που θα εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών θα διαμορφωθούν και φέτος στην περιοχή των 2,650 δισ. ευρώ, με τη βεβαίωση των φόρων να φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 3,279 δισ. ευρώ έναντι 3,246 δισ. ευρώ που έβγαλε η περυσινή εκκαθάριση. Η δε εισπραξιμότητα υπολογίζεται στο 81%.
Τους υπολογισμούς αυτούς, κάθε άλλο παρά συμμερίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, στελέχη της οποίας βλέπουν τις αλλαγές που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο να ανεβάζουν το λογαριασμό της βεβαίωσης εσόδων έως και τα 4 δισ. ευρώ. Εφιάλτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών όμως, Γιώργος Χουλιαράκης από το βήμα της Βουλής χθες υποστήριξε πως «μόνο 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν περισσότερο φόρο» αναφέροντας ότι για περίπου 6 εκατομμύρια ιδιοκτητών ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικός φόρος θα είναι είτε ο ίδιος με πέρυσι, είτε μειωμένος.

Επέμεινε μάλιστα ότι οι προσδοκώμενες εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ θα είναι 2,650 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να πει πόσα θα βεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών το καλοκαίρι. Άλλο τα 3,246 δισ. ευρώ τα περυσινά, άλλο αν επιβεβαιωθεί η ΠΟΜΙΔΑ με τις εκτιμήσεις για 4 δισ. ευρώ. Διότι, κατόπιν της βεβαίωσης του φόρου με την έκδοση του εκκαθαριστικού, οι φορολογούμενοι είτε τον πληρώσουν κανονικά είτε αφήσουν απλήρωτη την υποχρέωσή τους, αργά η γρήγορα θα την βρουν μπροστά τους. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει αγριέψει και προχωρά σε σαρωτικές κατασχέσεις για όσους αφήνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να μείνουν σε καμία περίπτωση στο απυρόβλητο.

Η εικόνα που περιέγραψε ο υπουργός, έρχεται σε αντιδιαστολή με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου.


Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ 

Πηγή : www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου