Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Νέα απάντηση Φίλη στον Αμβρόσιο - Τι θα γίνει με το μάθημα των Θρησκευτικών και τους ιερείς

 Νέα απάντηση Φίλη στον Αμβρόσιο - Τι θα γίνει με το μάθημα των Θρησκευτικών και τους ιερείς
«Έβαλλε» κατά των ιερέων και του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, μέσα από τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
Ο κ. Φίλης έδωσε, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, απαντήσεις σχετικά με το «τι μέλλει γενέσθαι» με το μάθημα των θρησκευτικών, τους ιερείς που πηγαίνουν στα σχολεία αλλά δεν έκρυψε και την πικρία του για την αναφορά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου σε κήρυγμά του την Μεγάλη Παρασκευή.  
Ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε πως το μάθημα των Θρησκευτικών δεν καταργείται από τα σχολεία, αλλά όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αναμορφώνεται».  
Συγκεκριμένα τόνισε:
«Δεν θα υπάρξει κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά αναμορφώνεται (…) Είναι κωμωδία αυτά που λέγονται περί κατάργησης. Δεν θέλουμε να είναι τα Θρησκευτικά η ώρα του παιδιού, δεν θέλουμε να είναι… παπαγαλία. Πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά και ειδικότερα σε πιο μεγάλες ηλικίες για άλλες θρησκείες. Εδώ έχουμε μετανάστες, εδώ γίνονται πόλεμοι στην περιοχή μας πάνω σε δόγματα θρησκευτικά, δεν θα ξέρουν τα παιδιά στα σχολεία και μάλιστα οι έφηβοι, τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους». 
Ο κ. Φίλης ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει απαγόρευση να μπαίνουν ιερείς στα σχολεία τόνισε:
«Δεν θα μπαίνουν οι ιερείς στα σχολεία τις διδακτικές ώρες, μόνο ώρες εκτός. Δεν θα πρέπει Μητροπολίτες και Ιερείς να μπαίνουν και να κάνουν κήρυγμα και να επιτηρούν τους δασκάλους».
Αναφερθείς στην πρόσφατη αναφορά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο κ. Φίλης δεν έκρυψε την πικρία του για τις... κατάρες, απαντώντας λακωνικά πως η δήλωση αυτή:
«Είναι μίσος»
Ενώ προσφάτως είχε αναφερθεί ξανά στο θέμα λέγοντας: «Ο κ. Αμβρόσιος είναι Μητροπολίτης και δημόσιος λειτουργός και υπάλληλος, εκτός των άλλων. Δεν έχει δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι και να διασύρει την Εκκλησία. Και η επίσημη Εκκλησία, η διοίκηση της Εκκλησίας, οφείλει να βάλει φραγμό, διότι αυτές οι συμπεριφορές διασύρουν την Εκκλησία και σκανδαλίζουν τους πιστούς».

Πηγή :  http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου