Σάββατο 21 Απριλίου 2018

«Παγώνει» τις πυρηνικές δοκιμές η Βόρεια Κορέα

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για πυρηνικα κορεα
Το τέλος των δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε σε μια κίνηση καλής θέλησης ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-Ιν, την οποία θα ακολουθήσει η ιστορική σύνοδος κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές του Ιουνίου.
Από σήμερα, «21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», υπογράμμισε ο Κιμ, εκτιμώντας ότι το πεδίο πυρηνικών δοκιμών «ολοκλήρωσε την αποστολή του», σύμφωνα με τις δηλώσεις του, όπως τις μετέδωσε το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η Βόρεια Κορέα «θα κλείσει το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή της στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», συμπλήρωσε ο Κιμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε άμεσα τόσο από τη Νότια Κορέα όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει λόγο για μεγάλη πρόοδο και πως ανυπομονεί για τη Σύνοδο Κορυφής. Ικανοποίηση και από την Κίνα.
Στον αντίποδα, η Ιαπωνία παραμένει συγκρατημένη στις αντιδράσεις της.
Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε τόνισε πως πρόκειται για θετική κίνηση, αλλά αυτή θα πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

«Αποστολή εξετελέσθη»

«Καθώς έχει πλέον επαληθευτεί ο επιχειρησιακός χαρακτήρας των πυρηνικών όπλων (σ.σ. της Βόρειας Κορέας), δεν είναι πλέον αναγκαίο για εμάς να διεξάγουμε δοκιμές πυρηνικών όπλων ή να εκτοξεύουμε πυραύλους μέσου ή μεγάλου βεληνεκούς ή ICBM (σ.σ. διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι)», εξήγησε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος και μοναδικού κόμματος της Βόρειας Κορέας.
«Το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στον βορρά εξετέλεσε την αποστολή του», πρόσθεσε.

Πηγή : www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου