Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Πανιώνιος, κύριε Γιατζόγλου, σημαίνει προσφυγιά

 

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς

Η «ψυχή» των αθλητικών συλλόγων είναι οι οπαδοί τους και αυτό το ξέρουν καλά στον Πανιώνιο. Σε όλα τα τμήματά τους. Από το σκάκι μέχρι το ποδόσφαιρο. Και από την ενόργανη μέχρι το μπάσκετ. Δεν ανέφερα τυχαία τελευταίο το «κυανέρυθρο» τμήμα στο δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα μας. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος κι αυτός έχει να κάνει με την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της ΚΑΕ Πανιώνιος και του Στιβ Γιατζόγλου λόγω των ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων του.
Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών της ομάδας της Νέας Σμύρνης είχε συνάντηση με τους διοικούντες την ΚΑΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την απόλυτη αντίθετη της στο ενδεχόμενο πρόσληψης του συγκεκριμένου προπονητή. «Για να μην ανοίξουμε άλλες παρτίδες, σκουπίδια σαν αυτό .. ούτε να το σκέφτεστε», έγραψαν λίγο μετά οι «Πάνθηρες» στην επίσημη σελίδα τους στο facebook.
Για όσους δεν θυμούνται, ο Στιβ Γιατζόγλου είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντάς την ως «δεξιά παράταξη», ενώ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε πει ευθαρσώς ότι «ήταν μια κακή στιγμή». Τα παραπάνω, καθώς και η παρουσία του σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, τον κατέστησαν – και σωστά – σε persona non grata στην «Πλατεία», η οποία κάθε άλλο παρά τέτοιες απόψεις εκφράζει.
Πανιώνιος σημαίνει προσφυγιά, μια λέξη που δεν μπορεί να σταθεί σε καμία περίπτωση δίπλα από κάποιον που εκφράζεται όπως ο κ. Γιατζόγλου. Είναι δυο δρόμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι που δεν συγκλίνουν ποτέ ο ένας προς τον άλλον. Ο κ. Γιατζόγλου δεν γίνεται να φορέσει τη φόρμα του Πανιωνίου γιατί έτσι αμαυρώνεται η τεράστια ιστορία του.
Από μένα ένα τεράστιο μπράβο στους οπαδούς του Πανιωνίου για το «βέτο» τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου