Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Επιμένει ο Φίλης: Το κράτος δεν χρωστά στην Εκκλησία

Αποτέλεσμα εικόνας για κρατος εκκλησια
Επιμένει ο Νίκος Φίλης στη γραμμή της αντίρρησης για τη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας, στην οποία κατέληξαν πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN, o πρώην υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η παραδοχή πως το Κράτος χρωστά στην Εκκλησία είναι αυθαίρετη, αφού δεν υπάρχει μελέτη που να υπολογίζει το ύψος της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αντίθετα παραχωρείται στην Εκκλησία το 50% των κερδών από αξιοποίηση περιουσίας, που δεν είναι καθαρό ότι της ανήκει.
«Δεν ισχύει αυτό που ακούστηκε ότι χρωστάει το κράτος. Η δέσμευση του προσυμφώνου είναι να τα δίνει πάντα από τον προϋπολογισμό του κράτους. Και ρωτώ: Γιατί δεσμεύεται το ελληνικό κράτος ότι θα δώσει αυτά τα χρήματα; Επειδή λέει χρωστάει στην Εκκλησία. Μα, δεν τα χρωστάει! Αν τα χρωστάει να δούμε πώς. Αβλεπεί δεν δίνει χρήματα το κράτος. Χρειάζεται μια μελέτη λοιπόν», τόνισε.
Αιχμές ωστόσο άφησε ο βουλευτής και για την αστυνομία με αφορμή τη «σύλληψη» αστυνομικού από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην οποία βρισκόταν χωρίς κανέναν λόγο αλλά και την εξακρίβωση  στοιχείων αστυνομικών στην οποία προχώρησαν μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας.
«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση πολιτών χωρίς σαφή εντολή και διαδικασία και δεν πιστεύω ότι η αντίδραση σε αυτή την παρακολούθηση είναι να μετατρεπόμαστε σε αστυνομικούς. Υπάρχουν διαδικασίες που ελέγχουν αν μια παρακολούθηση είναι νόμιμη ή παράνομη και πρέπει να επιληφθούν του γεγονότος αυτού οι αρμόδιες αρχές. Δεν θεωρώ ότι ο Ρουβίκωνας είναι το πρόβλημα της ασφάλειας στη χώρα μας. Είναι πολύ ευτελές και ανάξιο να συζητάμε έτσι το ζήτημα της ασφάλειας», δήλωσε.
«Καθαροί ρόλοι σημαίνει μια δημοκρατική αστυνομία που με βάση τους νόμους ασκεί τα καθήκοντά της και οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται, να διατυπώνουν τα αιτήματά τους και βεβαίως να αντιδρούν σε πράξεις που δεν είναι νόμιμες», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου