Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Preview: Γαλλία - Αργεντινή, Ουρουγουάη - Πορτογαλία

 
Ύστερα από διάλειμμα μίας ημέρας, το Παγκόσμιο Κύπελλο επιστρέφει και είναι έτοιμο να μας χαρίσει ξεχωριστές συγκινήσεις και υπέροχο θέαμα.
Η φάση των 16 της κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο αρχίζει με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, στις 17:00 η Γαλλία τίθεται αντιμέτωπη με την Αργεντινή στην "Kazan Arena", ενώ 21:00 η Ουρουγουάη κοντράρεται με την Πορτογαλία στο "Fisht Stadium" του Σότσι.
Το Sport24.gr παρουσιάζει την πορεία των ομάδων, τα πλάνα των προπονητών, αλλά και τις πιθανές συνθέσεις.

ΓΑΛΛΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η Γαλλία πέρασε ως πρώτη απ' τον 3ο όμιλο, δίχως, ωστόσο, να θέλξει με την απόδοσή της. Ουσιαστικά, τη διαφορά έκαναν οι προσωπικότητες, όπως είναι οι Αντουάν Γκριεζμάν, Πολ Πογκμπά, Κιλιάν Εμπαπέ, Σαμουέλ Ουμτιτί και Ενγκολό Καντέ. Παρότι θεωρείται ένα απ' τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν έχει πείσει -μέχρι στιγμής- πως μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος. Το παιχνίδι με την Αργεντινή θα είναι ένα σημαντικό κρας τεστ προκειμένου να φανεί αν είναι ικανή να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου ύστερα από 20 χρόνια.
Στον αντίποδα, η Αργεντινή δεινοπάθησε για να περάσει τον 4o όμιλο, αλλά τελικά τα κατάφερε, έστω κι ως δεύτερη πίσω απ' την Κροατία, χάρη στο γκολ του Μάρκος Ρόχο στο 86ο λεπτό του αγώνα με τη Νιγηρία. Παρ' όλα αυτά, η εικόνα της "αλμπισελέστε" καθ' όλη τη διάρκεια τόσο της προκριματικής φάσης όσο και των ομίλων ήταν απογοητευτική. Είναι εμφανές πως ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει τα ανάλογα στηρίγματα, με συνέπεια οι αντίπαλες ομάδες να τον κλείνουν εξαιρετικά και να μην του δίνουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το σπουδαίο ταλέντο του. Τη μοναδική φορά που κατάφερε να πιάσει στον... ύπνο τους αντιπάλους του, σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ.

(AP Photo/Petr David Josek)
Βέβαια, η Γαλλία δεν είναι Νιγηρία και θα βρει τους τρόπους να περιορίσει τον 31χρονο σούπερ σταρ. Το σημαντικότερο ζήτημα για την ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι είναι να αναδειχθούν νέοι πρωταγωνιστές, αλλά και να σταθεί στο ύψος της η μεσαία γραμμή, η οποία αποτελεί, δίχως αμφιβολία, την "αχίλλειο πτέρνα" στο τουρνουά.
Όσον αφορά στα αγωνιστικά πλάνα, ο Ντεσάμπ δεν φανέρωσε κάτι στην τελευταία προπόνηση της Γαλλίας, πριν απ' τη μεγάλη αναμέτρηση. Απέναντι στη Δανία, ο έμπειρος τεχνικός προχώρησε σε αλλαγές τόσο στο σύστημα όσο και στα πρόσωπα, θέλοντας να ξεκουράσει κάποιους παίκτες. Ο Λούκας Ερνάντεθ αναμένεται να επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Μπλεζ Ματουιντί που είναι σημαντικός στα πλάνα του Ντεσάμπ ως αριστερός χαφ-εξτρέμ. Το πιθανότερο είναι πως η Γαλλία θα παραταχθεί με ένα 4-3-3 (στην ευθεία), το οποίο μετατρέπεται εύκολα σε 4-2-3-1.
Από την άλλη πλευρά, ο Σαμπαόλι προσανατολίζεται σε τέταρτη αλλαγή συστήματος σε ισάριθμα παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να επιλέξει το 4-3-3, μετά το 4-2-3-1 της πρεμιέρας με την Ισλανδία, το 3-5-2 κόντρα στην Κροατία και το 4-4-2 απέναντι στη Νιγηρία. Φανέλα βασικού διεκδικεί με αξιώσεις ο 22χρονος Κριστιάν Παβόν, ενώ ο Λιονέλ Μέσι θα αγωνιστεί ως "ψευτοεννιάρι" με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να μένει στον πάγκο.
Οι πιθανές συνθέσεις
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεθ, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταγλιαφίκο, Μαστσεράνο, Μπανέγα, Ένσο Πέρες, Παβόν, Ντι Μαρία, Μέσι.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στο έτερο παιχνίδι του Σαββάτου, η Ουρουγουάη κοντράρεται με την Πορτογαλία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αποτελεί ένα απ' τα κυριότερα θέματα συζήτησης των δύο προπονητών κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. Απόλυτα λογικό, καθώς ο  Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε καταλυτική συμβολή στην πρόκριση της Πορτογαλίας στη φάση των 16, έστω κι αν οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος τα "χρειάστηκαν" απέναντι στο Ιράν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.
Γενικότερα, η Πορτογαλία δεν ικανοποίησε στον πρώτο γύρο, αφού ήταν ξεκάθαρο το πρόβλημα στον τομέα της δημιουργίας, ενώ εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, ούτε στην άμυνα υπήρχε σταθερότητα. Πέρα από τις κάποιες εκλάμψεις του CR7 ή το μαγικό γκολ του Ρικάρντο Κουαρέσμα στον αγώνα με το Ιράν, οι Πορτογάλοι δεν έπεισαν πως είναι ικανοί να επαναλάβουν κάτι αντίστοιχο με το Euro 2016.

(AP Photo/Pavel Golovkin)
Αντίθετα, η Ουρουγουάη ήταν μία από τις ομάδες που ξεχώρισαν στη φάση των ομίλων. Στηριζόμενη στην άμυνά της η "σελέστε" κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον 1ο όμιλο, ο οποίος ναι μεν δεν ήταν δύσκολος, αφού αποτελείτο από τη Ρωσία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, αλλά η εμφατική νίκη απέναντι στην οικοδέσποινα ήταν ένα μήνυμα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για μία διάκριση. Το "δίδυμο" των Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι δείχνει ικανό να κάνει τη διαφορά και να δώσει λύσεις όποτε χρειάζεται, ενώ το "τείχος" που έχει χτίσει στην άμυνα ο Όσκαρ Ταμπάρες θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια.
Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά πλάνα, ο Όσκαρ Ταμπάρες αναμένεται να μείνει πιστός στο "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει", με τον Χοσέ Μαρία Χιμένες που ξεπέρασε τον τραυματισμό του να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα αντί του Σεμπαστιάν Κόατες. Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή στα πλάνα του 71χρονου τεχνικού.
Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος δεν φημίζεται για τις πολλές αλλαγές. Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο Ιράν, θα κρατήσει φανέλα βασικού, ενώ η μοναδική αλλαγή πρόκειται να είναι η επιστροφή του Γκονσάλο Γκέντες στο πλευρό του Κριστιάνο Ρονάλντο αντί για τον Αντρέ Σίλβα.
Οι πιθανές συνθέσεις
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Moυσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γοδίν, Λασάλτ, Ναντές, Βεσίνο, Τορέιρα, Μπεντανκούρ, Σουάρες, Καβάνι.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ουίλιαμ, Αντριέν Σίλβα, Κουαρέσμα, Ζοάο Μάριο, Γκέντες, Ρονάλντο.

 Πηγή : www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου