Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Κρατούμενοι εναντίον συνδικαλιστών για έναν ξεχωριστό διευθυντή φυλακών

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστοφοροσ γιαννακοπουλοσ φυλακεσ κορυδαλλού
Δύο μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης που κάναμε με τον διευθυντή των φυλακών Χριστόφορο Γιαννακόπουλο, μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές ότι έχει ζητηθεί ΕΔΕ για μια άλλη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Έθνος , η οποία είχε προκαλέσει και την αντίδραση του Λάμπρου Γιωτόπουλου. Την ίδια στιγμή , οι φήμες ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει σκοπό να τον αντικαταστήσει, διαρρέουν με μεγάλη ταχύτητα. Μάλιστα μέσα από την ανακοίνωση κρατούμενων (Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού)  με ημερομηνία 13 Μαρτίου, μαθαίνουμε ότι έχει ζητηθεί από την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων η καρατόμηση του Χ. Γιαννακόπουλου μετά από επίσκεψη της διοίκησής της στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο , ο εκπρόσωπος του οποίου δεν διέψευσε αλλά ούτε επιβεβαίωσε τα σχετικά με την ΕΔΕ, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου λένε πως  κώδικας προβλέπει πως δεν επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις υπάλληλος ή διοικητής φυλακών που να αφορούν σε θέματα της υπηρεσίας , δικαιολογώντας την ΕΔΕ.
  Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο tvxs.gr ο Χριστόφορος Γιαννακόπουλος ,  είχε πει προφητικά πως έχει κάνει εχθρούς γιατί «χάλασε την πιάτσα» επειδή δεν χρηματίζεται αλλά και εξαιτίας της ανθρωπιστικής του προσέγγισης απέναντι στους κρατούμενους. Ο διευθυντής με το ανθρώπινο πρόσωπο, όπως τον χαρακτηρίζουν μέσα κι έξω από τις φυλακές, που  έχει στο γραφείο του τον Τσε Γκεβάρα και ξέρει απ’ έξω το έντεχνο και ροκ Ελληνικό τραγούδι, έχει δώσει έμφαση στην επιμόρφωση και στα καλλιτεχνικά εργαστήρια, φέρνοντας νέο άερα στις φυλακές όπως ομολογούν και οι κρατούμενοι στην  ανακοίνωσή τους.
Πάντως οι καταγγελίες εις βάρος του από την ομοσπονδία δεν πρέπει να τον ξάφνιασαν καθώς στην ερώτηση μας στη σχετική συνέντευξη αν δέχεται επίθεση από κρατούμενους από πολιτικούς ή από συναδέλφους του είχε απαντήσει: «Όχι από πολιτικούς. Κυρίως από το κύκλωμα της φυλακής. Νταβάδες του χώρου που είχαν μάθει να τον διαφεντεύουν». Η συνάδελφος Ιωάννα Κλεφτόγιαννη στο Έθνος μάλιστα τον είχε ρωτήσει ευθέως αν ισχύουν οι φήμες για την κόντρα του με τον Αραβαντινό και απέφυγε να απαντήσει χαρακτηρίζοντάς το «προσωπικό θέμα».
«Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε να εξελίσσεται ένας πόλεμος λάσπης σχετικά με τις φυλακές Κορυδαλλού» γράφουν οι κρατούμενοι στην ανακοίνωσή τους. «Δημοσιεύματα που αλλοιώνουν την αλήθεια και τυχοδιωκτικές κινήσεις κάποιων συνδικαλιστικών οργάνων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες». Τονίζουν ότι έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν απέναντι σε όποιον παίζει πολιτικά παιχνίδια συμφερόντων εις βάρος τους. «Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι για εμάς τρόπος να ανακαλύπτουμε νέες κατευθύνσεις» γράφουν με νόημα κάνοντας σαφές πως κατά τη γνώμη τους ο πόλεμος που δέχεται ο διευθυντής των φυλακών έχει σχέση με την κουλτούρα που υπερασπίζεται εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. Γράφουν επίσης πως αυτοί που θέλουν με ραδιουργίες να δυναμιτίσουν το κλίμα στις φυλακές , με ανώνυμες επιστολές καταγγελίες και δημοσιεύματα, είναι οι ίδιοι που θίγονται τα συμφέροντά τους «Είναι οι ίδιοι που θέλουν να κάνουν τις φυλακές Κορυδαλλού μαγαζί τους, κι εμάς πελάτες τους κάτι που θα τροφοδοτήσει έναν φαύλο κύκλο βίας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση των κρατουμένων

Πηγή :  http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου