Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς : Να χορηγηθεί καθεστώς Διεθνούς Προστασίας στον Τούρκο αξιωματικό

 %cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%be%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9

Δελτίο τύπου – 11/01/2018

Θέμα : Να χορηγηθεί καθεστώς Διεθνούς Προστασίας στον Τούρκο αξιωματικό
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντιλαμβανόμενη περιοριστικά τις εθνικές και διεθνείς υποχρεώσεις της, κατάθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Αρχής Προσφυγών για τη χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα στον Τούρκο αξιωματικό και έλαβε την προσωρινή αναστολή στη χορήγηση του ασύλου.
Η κυβέρνηση, προχώρησε στην ουσιαστική καταστρατήγηση της Συνθήκης της Γενεύης και του συνοδευτικού πλαισίου του καθεστώτος διεθνούς προστασίας, εξαντλώντας τα νομικά περιθώρια σε βάρος της απόφασης της Αρχής Προσφυγών, πρακτική που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ  κατά το παρελθόν.
Η προσωρινή αναστολή χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό δεν εξέτασε τα ζητήματα της ασφάλειας του προσώπου, καθώς και των κινδύνων αυτός να υποστεί βάναυση, ταπεινωτική ή εξευτελιστική μεταχείριση αν επιστρέψει στη χώρα του.
Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς, θεωρεί ότι συντρέχουν οι λόγοι για τη χορήγηση καθεστώτος επικουρικής προστασίας στον Τούρκο αξιωματικό.
Ο έμπρακτος σεβασμός στην ύψιστη αρχή της διεθνούς προστασίας προσώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο ή διώκονται από τις αρχές της χώρας τους για τους λόγους που αναφέρονται στη Συνθήκη της Γενεύης αποτελεί την ελάχιστη οφειλόμενη αποκατάσταση, που περισώζει και την ηθική υπόσταση της κυβέρνησης.
Η πολιτική Γραμματεία
ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου