Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Απάνθρωπος ρατσισμός στις ΗΠΑ: Μελετούν χωρισμό παιδιών και γυναικών που περνούν παράνομα τα σύνορα

 
Σε διαχωρισμό των παιδιών και των γυναικών που περνούν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ, σκέφτονται να προχωρήσουν οι αμερικανικές αρχές. Την απίστευτη και απάνθρωπη αυτή πρόταση μελετά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, σύμφωνα με τρεις Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.
O λόγος που υποβλήθηκε η πρόταση είναι να αποτρέπονται μητέρες να μεταναστεύουν παράτυπα στις ΗΠΑ μαζί με τα παιδιά τους, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι οποίοι είναι ενήμεροι για την πρόταση.
Αυτή η αλλαγή πολιτικής μπορεί να επιτρέψει στην κυβέρνηση να κρατάει τους γονείς υπό κράτηση ενόσω ασκούν έφεση στις αποφάσεις απέλασής τους ή περιμένουν να εκδοθεί απόφαση για την αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει. Τα παιδιά θα παραδίδονται στην επιμέλεια του υπουργείου Υγείας και μέχρι να βρεθεί συγγενής τους στις ΗΠΑ ή να οριστεί από το κράτος νομικός κηδεμόνας.
Σήμερα, οι οικογένειες που ασκούν έφεση στις αποφάσεις απέλασής τους ή ζητούν άσυλο γενικά απελευθερώνονται σύντομα και τους επιτρέπεται να διαμένουν στις ΗΠΑ μέχρι να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις. Aπόφαση ομοσπονδιακού εφετείου απαγορεύει την παρατεταμένη φυλάκιση ανηλίκων.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θέλει να τερματιστεί η πολιτική της «σύλληψης και απελευθέρωσης» («catch and release»), βάσει της οποίας οι μετανάστες μπορούν να διαμένουν στις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες που τους αφορούν.
Σύμφωνα με τον έναν από τους αξιωματούχους, δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με την πρόταση. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το υπουργείο Υγείας και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν όταν το Reuters ζήτησε σχόλιo.
Περίπου 54.000 παιδιά και οι κηδεμόνες τους συνελήφθησαν μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2016 και 31ης Ιανουαρίου 2017, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο έναν χρόνο πριν.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο διατείνονται ότι οι γυναίκες κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι μαζί με τα παιδιά τους διότι είναι σίγουρες ότι θα απελευθερωθούν πολύ γρήγορα και θα μπορέσουν να ζήσουν για χρόνια στις ΗΠΑ μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους στα δικαστήρια.

Πηγή : www.presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου