Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ο Μητσοτάκης έχει νεύρα: Με το MEGA, την ιδιοκτησία του και τον Τσίπρα – Το παρασκήνιο μιας φυγομαχίας


«Δεν υπάρχει δικαιολογία που να πείθει» παραδέχονται στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Γράφει η

 Μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού Mega να στείλει πρόσκληση στους Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα για debate από τη συχνότητα του καναλιού. Και αυτό, όπως παραδέχονται υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, γιατί η ιδιοκτησία αλλά και το δημοσιογραφικό στελεχικό γνώριζαν εκ των προτέρων την αρνητική απάντηση του πρωθυπουργού και παρ όλα αυτά, την έστειλαν, προσφέροντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί στον αντίπαλό του.

Ενδεικτικό της αμηχανίας του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι αν και η πρόσκληση εστάλη στο πρωθυπουργικό γραφείο από τον διευθυντή του καναλιού Στ. Μαλέλη, ο κ. Μητσοτάκης, δια του εκπροσώπου του Ακη Σκέρτσου επέλεξε να μην απαντήσει στον εκπρόσωπο του τηλεοπτικού σταθμού αλλά στον κ. Τσίπρα, ο οποίος, δια της εκπροσώπου του είχε σπεύσει νωρίτερα να αποδεχθεί την πρόσκληση. Ο κ. Σκέρτσος μάλιστα, χρησιμοποίησε ως δικαιολογία την απόφαση της διακομματικής επιτροπής για τη διεξαγωγή τηλε-αναμέτρησης μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, ενώ στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη επιμονή του κ. Μητσοτάκη να αρνείται την αναμέτρηση με τον βασικό του αντίπαλο, προσέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «δυσανεξία στους θεσμούς!».

«Δεν υπάρχει δικαιολογία που να πείθει. Το πρώτο που σκέφτεται ο κάθε νοήμων πολίτης είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης φοβάται την αντιπαράθεση με τον Τσίπρα», παραδέχονται ακόμα και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, που πάντως, προσυπογράφουν την άρνησή του να προσέλθει σε debate με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα ότι αυτός που πιέζει για τηλεμαχία είναι διαχρονικά ο αρχηγός του κόμματος που είναι δεύτερος.Παρότι επιμείνουν στην ορθότητα του παραπάνω επιχειρήματος, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς μόνο ευχάριστα δεν ένοιωσαν χθες το απόγευμα, ακούγοντας τον Αλ. Τσίπρα να δηλώνει ότι «όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού, όποιος δεν έχει επιχειρήματα δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού».

«Έρχεται η ώρα της κρίσης κύριε Μητσοτάκη. Σας καλώ να έρθετε σε μια προσωπική αντιπαράθεση ενώπιος ενωπίω, σε μια συζήτηση. Τώρα σας καλούν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Πώς αρνείστε; Γιατί αρνείστε; Τι φοβάστε; Τι έχετε να φοβηθείτε εσείς που «καλπάζετε» προς τη νίκη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι προφανές ότι τις επόμενες μέρες θα επανέρχεται σταθερά στην άρνηση του πρωθυπουργού να συμμετάσχει σε τηλεμαχία μαζί του. 

Πηγή :  https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου