Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Σκουριές. Το πελατειακό κράτος συνεχίζεται.

%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac-logo-%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%82
Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη λήψη αυτών των πολύ-αναμενόμενων αδειών, οι οποίες μάς επιτρέπουν να προστατεύσουμε την υπάρχουσα επένδυσή μας. Μας ενθαρρύνει δε ιδιαιτέρως η έως τώρα συνεργασία μας με την Πολιτεία και προσβλέπουμε σε μια εξίσου εποικοδομητική συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία. Πιστεύουμε ότι το έργο στις Σκουριές προσφέρει σημαντική αξία στους επενδυτές μας και οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία, πάντοτε στο πλαίσιο της πλήρους εναρμόνισης με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα».
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι το έργο προσφέρει «σημαντική αξία» στους επενδυτές της Eldorado Gold και μόνο «οφέλη» (απροσδιόριστα) στην τοπική και εθνική οικονομία.
Ο τρόπος αντιμετώπισης των επενδύσεων από τις έως σήμερα κυβερνήσεις αποδεικνύει ότι καμία από αυτές δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και προδιαγραφές μέσω των οποίων αξιολογείται και προοδευτικά αναπτύσσεται κάθε επένδυση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σταματούσε το έργο και η ΝΔ για τους ίδιους λόγους το συνεχίζει κ.ο.κ.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υποστηρίζει τις επενδύσεις που προσφέρουν Οικονομική, Κοινωνική και Περιβαλλοντολογική αξία.
Οι επενδύσεις με παραγωγικό-κοινωνικό-οικολογικό αποτύπωμα είναι αναγκαίες, επιθυμητές και ουσιαστικές και εντάσσονται στον 10ετη σχεδιασμό Συγκρότησης της χώρας.
Η αποδοτικότητα με όρους οικολογικούς, κοινωνικούς, τεχνολογικούς είναι επιθυμητή στο βαθμό που στοχεύει σε καλύτερα αποτελέσματα ταυτοχρόνως για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.
Αντιθέτως, μια παραγωγικότητα που περιορίζεται στην μεγέθυνση οικονομικών δεικτών και στην άκριτη οικονομική ανάπτυξη, είναι έννοια και πράξη ατελής και δεν προδικάζει αποτελεσματικότητα και επιστροφή κοινωνικού μερίσματος, τουναντίον εξυπηρετεί την επιβολή αντί-εργασιακών μέτρων και συνεπώς ύφεση, ενώ συχνά μεταφέρει αυξημένο χρέος στο περιβάλλον και στις επόμενες γενιές, επειδή τείνει να αγνοήσει άλλες διαστάσεις της παραγωγής.
Για εμάς, Ανάπτυξη δεν εννοείται μόνο η συνεχής μεγέθυνση της οικονομίας προς ικανοποίηση του συντελεστή ‘’κεφάλαιο,’’ αλλά ανάπτυξη και μεγέθυνση της ευημερίας του καθενός ξεχωριστά. Ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και τους περιορισμένους φυσικούς πόρους και λαμβάνει υπόψη το οικολογικό αποτύπωμα κάθε αναπτυξιακής ενέργειας.
Οι μειωμένης κοινωνικής/οικολογικής απόδοσης και κομματικά/πελατειακά ελεγχόμενες επενδύσεις, δημιουργούν ουσιαστική απορρύθμιση της οικονομίας και συμβάλλουν στην αύξηση της ανεργίας, την κατασπατάληση των  φυσικών και ανθρώπινων πόρων προς όφελος ολίγων και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.
Αυτό το μοντέλο το απορρίπτουμε και δεν θα στηρίξουμε την επιστροφή σε αυτό στο όνομα της κρίσης της χώρας, γιατί είναι αυτό που συνέβαλε ουσιαστικά στην πολύπλευρη κρίση και στην χρεοκοπία της Ελλάδας.

Γραφείο Τύπου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου